Hlavní obsah

První obětí Damkové se stal rozhodčí Pelikán. Nemávl prý jasný ofsajd

Karel FeltPrávo

Nová šéfka rozhodčích Dagmar Damková sice ještě nemá schválenou komisi, se založenýma rukama ale nesedí a už začala "trestat". Za chybu v utkání 6. ligového kola mezi Olomoucí a Plzní bude pykat asistent rozhodčího Ondřej Pelikán, jemuž Damková omezila delegaci. Víc zatím nezmůže.

Foto: René Volfík, ČTK

Dagmar Damková.

Článek

„Výkonný výbor už dostal můj návrh, zatím ale neměl čas se jím zabývat. Po páteční valné hromadě mě sice zavolali na jednání, ale nic jsme neprobrali, protože místopředsedové svazu museli na tiskovou konferenci. Slíbili, že mi dají vědět. Komise ale musí začít fungovat co nejdřív, soutěže běží dál,“ řekla Damková Právu.

„Jediné, co zatím mohu dělat, je nasazování. Jednotlivá kola budeme řešit, až bude komise jmenována. Zatím jsem jen omezila delegaci asistentovi Ondřeji Pelikánovi, který udělal v utkání Olomouce s Plzní velkou chybu, když nesignalizoval před třetí brankou Západočechů jasný ofsajd Koláře a gól byl uznán,“ dodala.

„Mám spoustu nápadů, co by se dalo pro rozhodčí a s nimi dělat. Časově jsem dost vytížená a po tom, co jsem viděla v pátek na valné hromadě, mě přešla chuť kandidovat na funkci místopředsedy asociace,“ dodala Damková.

Reklama