Hlavní obsah

Hajlování a krádeže. Policie při utkání Baníku se Spartou zadržela pět lidí

OSTRAVA

V souvislosti s pondělním zápasem 7. kola první fotbalové ligy mezi Baníkem a Spartou Praha v Ostravě policie zadržela pět lidí. Jeden fanoušek pražského klubu kradl, dva další z Ostravy po utkání hajlovali. Další dva příznivci Sparty na zápas vůbec nedorazili. Za přestupky spáchané ve vlaku cestou do Ostravy z nádraží zamířili rovnou na záchytku. Sdělila to mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pochod fanoušků Baníku před zápasem se Spartou.

Článek

Po utkání skončili v rukou policie tři lidé. "Sedmačtyřicetiletý muž si už vyslechl obvinění z krádeže," řekla Holčáková. Okolo 21:15 se fanda Sparty v centru Ostravy vrhl na soka z Ostravy a z krku mu strhl šálu s logem Baníku. "Incident mezi fanoušky zaregistrovali policisté speciální pořádkové jednotky a okamžitě zakročili, podezřelého muže zadrželi," uvedla mluvčí.

Do problémů se dostali i osmadvacetiletý muž a o šest let mladší žena, kteří se při procházení kolem policistů chovali hlučně a začali hajlovat. "Vztyčili pravou ruku a úkon doprovodilo charakteristickým zvoláním," řekla Holčáková. Oba byli silně opilí a policisté je již obvinili z výtržnictví a projevů sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Ve vězení mohou strávit až tři roky.

Ještě ve vlaku policisté kvůli přestupkům zadrželi dva fandy Sparty, kteří se provinili neuposlechnutím výzvy. Muži ve věku 20 a 28 let skončili na záchytce, podle dechové zkoušky měli v krvi 1,6 a 2,4 promile alkoholu.

Reklama