Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 1:0Hanáci se proti Teplicím trápili, ale nakonec je spasil Varadi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Varadi 1 : 0

OLOMOUC

Teplice na Hané hrály otevřenou partii, měly i vyloženější šance, ale žádnou neproměnily, zatímco Sigma jednu se štěstím ano, a tak tři body zůstaly v Olomouci.

Článek

První sice zahrozili Severočeši Mahmutovičem, ale otěže utkání drželi v rukou domácí. Poprvé pořádně prověřil Grigara Heinz v 8. minutě z přímého kopu, ale gólman Teplic, byť s vypětím všech sil, míč vytáhl na roh. O tři minuty později Heinz z podobné standardky tentokrát vzal na sebe roli nahrávače, Kučera však hlavou z blízka minul.

Pak přišly chvíle bosenského střelce Mahmutoviče, který se dvakrát ocitl na malém vápně ve vyložené šanci, ale ani v jednom případě pověst nepotvrdil a vždy přestřelil.

Poté se několik minut hra přelévala ze strany na stranu se spoustou nepřesností a bez šancí. Ke střele se odhodlal ve 24. minutě znovu až Heinz, jeho jedovatá rána po zemi však šla těsně vedle pravé tyče. Ve 27. minutě po rychlém brejku mohli udeřit pro změnu hosté, Rosa však nechal vyniknout Zlámala, který skvělým zákrokem zachránil.

Po přestávce se Teplice stále více osmělovaly a v 63. minutě se mohli dostat do vedení, když sám před Zlámalem se ocitl Stožický. Olomoucký gólman však svůj tým dalším skvělým zákrokem podržel. Sigma pak sice zvýšila obrátky, ale její převaha byla platonická. Finální přihrávka, kterou by se dostali za obranu, Hanákům prostě chyběla.

Nakonec však Sigmě pomohla trochu náhoda. Přikryl ve velmi slibné pozici nedokázal zpracovat dlouhý centr, míč se od jednoho ze zadáků Teplic nešťastně odrazil ke zcela volnému Varadimu a ten, byť se celý zápas neskutečně trápil, prázdnou bránu trefil a rozhodl.

<tbody><tr class="invert"><td>SK Sigma Olomouc - FK Teplice 1:0 (0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branka:</strong> 81. Varadi. Rozhodčí: Zelinka - Jiřík, Lakomý. ŽK: Lukáš, Kerič, Mahmutovič (všichni Teplice). Diváci: 4560. </td></tr><tr><td><strong>Olomouc:</strong> Zlámal - Koutný (87. Janotka), Škerle, Kučera, Vepřek - Bajer (73. Navrátil), Rossi, Hořava - Heinz - Varadi, Petr (65. Přikryl). Trenér: Psotka. </td></tr><tr><td><strong>Teplice:</strong> Grigar - Siva (86. Vůch), Lukáš, Matula, Rosa - Ljevakovič, Ježdík, Vachoušek, Stožický (80. Zoubele) - Kerič (75. Vondrášek), Mahmutovič. Trenér: Rada. </td></tr></tbody>

Reklama