Hlavní obsah

Černý se po roce trefil, pak pohořel na Millerově databázi

MLADÁ BOLESLAV

Za půl hodiny na trávníku toho stihl dost. Hradecký útočník Pavel Černý nastoupil v utkání 8. ligového kola v Mladé Boleslavi v 60. minutě za stavu 1:0 pro domácí fotbalisty. Již po pěti minutách vyrovnal a pět minut před koncem dokonce mohl z penalty rozhodnout. Penaltový specialista Miller mu ovšem pokutový kop chytil. „Protože jsem to kopl jako ču...!“ ulevil si Černý.

Foto: Jan Tauber

Hradecký Pavel Černý (vpravo)

Článek

Po roce se v lize znovu trefil. Když se však hradecký Pavel Černý mohl stát dvougólovým střelcem zápasu, neproměnil penaltu.

„Já Pavla trochu znám, což byl moje výhoda. Mám svou databázi a sleduji, kdo kam penalty kope. Tušil jsem tedy, kam Černý míč pošle. Musím však uznat, že to kopl špatně, slabě. Byla to tedy víc jeho chyba, než moje zásluha,“ líčil penaltový mág Miroslav Miller.

„Pravdou je, že jakmile jsem si vzal míč, už jsem věděl, kam ho pošlu. Tentokrát jsem se ovšem rozhodl pro opačnou stranu, než kam většinou penaltu kopu. Jestli tedy Miller mluví o svojí databázi, tak mu gratuluji,“ šklebil se Černý.

Zahozené penalty stojí „votroky“ body

„Votroci“ v této sezóně zatím nenašli úspěšného penaltového exekutora. Proti Příbrami selhal kapitán Fischer, teď Černý. „A v obou případech nás to stálo body. Jakákoliv má reakce na zahozenou penaltu nám je ovšem nevrátí. Penalty samozřejmě hráči čas do času na tréninku cvičí a Pavel je docela spolehlivě proměňuje,“ řekl trenér Václav Kotal.

„Tři body by byly zlaté, pro Boleslav by však asi byla porážka hodně krutá. Remíza je zasloužená. Musíme doufat, že příště už penaltu dáme,“ dodal Černý.

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Miroslav Koubekfoto: Právo/Petr Horník

Středočeši již počtvrté v řadě nevyhráli – a mohli potřetí v řadě prohrát. „Je to tak. Přáli jsme si tři body a poté, co Miller chytil penaltu, musíme přijmout i ten jeden,“ uznal kouč Miroslav Koubek.

Koubek prvoligovým stovkařem

Mladoboleslavský trenér tak nakonec jen decentní remízou oslavil svůj 100. zápas, který koučoval v nejvyšší soutěži. „Mám se za čím ohlížet, za svoji práci se nestydím,“ konstatoval Koubek. „Do ligy jsem se dostal v pozdním věku, až v padesáti. Bylo to v Plzni, která tehdy ještě pendlovala mezi první a druhou ligou. Teď je mi šedesát a cením si, že jsem mezi to vtěsnal stovku prvoligových zápasů. Mám za sebou i dvě stovky druholigových utkání a štace v ČFL a divizi,“ poukázal Koubek.

Po osmi kolech je z postavení svého týmu ve středu tabulky zklamaný. „Začali jsme ročník raketově a získali plus pět bodů v tabulce pravdy. Stejně rychle jsme je ovšem ztratili a teď se budeme drápat zase zpátky nahoru,“ uvědomuje si kouč.

Reklama

Související témata: