Hlavní obsah

VIDEO: Slávisté a sparťani po sobě házeli kameny a dělbuchy. Policie zadržela 16 lidí

PRAHA

Divokou předehru mělo pondělní fotbalové derby pražských "S". Před zápasem Sparty se Slavií zadržela pražská policie 16 fanoušků. . Příznivci pražských týmů se totiž krátce střetli před stadionem na Letné, kde v 19:30 ligový zápas začal.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Za asistence policejních těžkooděnců pochodují po Čechově mostě fanoušci pražské Slavie, kteří vyrazili na Letnou na tradiční derby Sparta - Slavia.

Článek

Z obou táborů létaly dělbuchy, plechovky a kameny. K přímým fyzickým konfliktům však nedošlo, těžkooděnci a policisté na koních k sobě fanoušky konkurenčních klubů nepustili. Na bezpečnost při utkání dohlíží téměř 400 policistů.

"Policie zadržela celkem 16 lidí, 15 z nich pro výtržnictví a útok na veřejnou osobu a jeden z fanoušků byl předveden na policejní služebnu, protože u sebe neměl potřebné doklady," řekl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Po potyčce museli být dva ze zadržených ošetřeni, protože utrpěli lehká zranění.

Slávisté pochodovali od Edenu

Stovky příznivců Slavie se odpoledne sešly před stadionem v Edenu, odkud se krátce po 17:00 vydaly na Staroměstské náměstí. V centru Prahy se k průvodu připojili další slávističtí příznivci a vyrazili na Letnou.

Za asistence policejních těžkooděnců pochodují po Čechově mostě fanoušci pražské Slavie, kteří vyrazili z Edenu na Letnou na tradiční derby Sparta - Slavia.foto: ČTK/Vít Šimánek

Fanoušci na sobě měli převážně červenobílé dresy, cestou za zvuku bubnů skandovali tradiční "Smrt Spartě" a další hesla. Před sebou nesli vlajku Slavie. Na průvod od počátku dohlížela policie, která cestou musela také zastavovat dopravu.

Fanoušci Slavie se sešli u Edenu a vyrazili na Letnou.foto: ČTK/Vít Šimánek

Již na Čechově mostě zapálili slávisté jako obvykle pyrotechniku, k žádným výtržnostem však cestou nedošlo. K Letné dorazilo podle policejních odhadů zhruba 600 příznivců Slavie.

Před stadionem na ně již čekali sparťané, kteří pokřikovali protislávistická hesla. Fanoušci po sobě začali házet dělbuchy a další předměty, policie však zakročila. Na situaci dohlížel i vrtulník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava