Hlavní obsah

Nesnížím se k tomu, abych mluvil jako reprezentační trenér, neskrýval Pulpit hořkost

PRAHA

Hořkost se skrývat nesnažil. Nikoli snad z toho, že jeho Viktorka prohrála malé pražské derby s klokany, to týden stará křivda z Jablonce v žižkovském kouči Martinu Pulpitovi pořád hárala. A duel s Bohemians ji znovu evokoval. „Nesnížím se k tomu, abych hodnotil derby stejně, jako jablonecký a reprezentační trenér Komňacký. Naopak smekám před svým mužstvem, jak po jablonecké facce zápas s klokany odmakalo,“ pravil poté, co se sobotních devadesát minut naplnilo a jeho tým doma zase prohrál.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Viktorie Žižkov Martin Pulpit týden starou hořkost neskrýval.

Článek

Slova jabloneckého kouče a asistenta české reprezentace ho pořádně vytočila. „V Plzni nám sudí ublížili, doma nám prostě pomohli,“ glosoval před týdnem František Komňacký duel, který rozhodly hodně sporné góly.

„Ani jeden nebyl regulérní, televizní záznam to prokázal. Ale já nebudu mluvit jako trenér reprezentace,“ naznačil žižkovský kouč Pulpit, že v malém derby s klokany žádnou výpomoc rozhodčích nečekal.

„Český fotbal se nachází ve stavu bezvládí, o moc se přetahují dvě skupiny,“ pouze naznačil, že jeho Viktorka je bita ze všech stran. „Tomu, co se stalo v Jablonci, nikdo z nás nerozuměl. Ale nebylo to poprvé. Něco podobného se nám ale přihodilo i v Mladé Boleslavi, kde měl být brankář Miller vyloučený, a my měli kopat penaltu.“

Poklona po jablonecké facce

I díky těmto duelů se žižkovský nováček zmítá u dna tabulky. Samo sebou, ztráty ve dvou posledních domácích zápasech ho tam srazily také. Nejprve prohra s Teplicemi, v sobotním večeru tři body ztracené v derby s klokany.

„I tak smekám klobouk před svými hráči za to, jak po jablonecké facce zápas odmakali. I my měli tři čtyři šance, jenže chybí nám zkušenosti. Ti kluci kopou ligu prvním rokem a musím s nimi pracovat, nikoli je zatracovat,“ nevyčítal Folprechtovi či Böhmovi vyložené šance, které za bezgólového stavu spálili.

Druhá půle už byla o štěstí

„Proměnit je, možná že jsme nakonec ani bod neměli. I takové zápasy se občas přihodí. Nastřelíte tyč a břevno, máte šance, ale neproměníte je a herní převaha je vám k ničemu. Stačí, aby soupeř dal jeden gól a všechno je jinak,“ uznával trenér klokanů Pavel Medynský, že derby bylo ve druhé půli i o štěstí.

„Ta už byla vyrovnaná, Viktorka měla dokonce čtvrthodiny navrch. Ale za první poločas jsme si vítězství zasloužili, neboť jsme podali velmi dobrý výkon a jen během první půlhodiny si vypracovali tři čtyři čisté šance,“ dodával Medynský nadmíru spokojený s tím, že podruhé během podzimu importovali jeho svěřenci do Vršovic z cizího hřiště tři body.

To Viktorka má na kontě pouze čtyři z devíti odehraných kol, trenér Pulpit však zachovává klid. „Na rozdíl od minulosti jsme neměli na hotové hráče peníze, takže musíme pracovat s mladými hráči, kteří nemají zkušenosti a za čtyři pět zápasů v lize je nezískají. Ale já s nimi pracuji strašně rád a budu chtít mužstvu pomoci, jak to jen půjde. A nervózní vůbec nejsem, protože už loni ve druhé lize jsme dokázali překvapit. I vzhledem k nekomfortním podmínkám a finančním těžkostem nás odborníci pasovali na desátou příčku a my přesto postoupili,“ věří Martin Pulpit, že se zlepšení dostaví a jeho Viktorka se ode dna tabulky odpoutá.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články