Hlavní obsah

Kadlec doufá, že v Příbrami ukončil gólový půst

Karel FeltPrávo

Deset měsíců nedal sparťanský útočník Václav Kadlec (19) v lize gól a prožíval muka. Už se o něm začalo mluvit jako o věčném, leč nenaplněném talentu...

Foto: Petr Eret, ČTK

Sparťanští fotbalisté se radují z branky Václava Kadlece (vlevo) proti Příbrami.

Článek

„Bylo to strašně dlouhé. Už jsem ztrácel v koncovce klid, nevěřil jsem si. Do každého zápasu jsem ale šel s tím, že už bych to měl prolomit. Slyšel jsem kritiku i kolem sebe, což není nic příjemného. Myslel jsem si, že ten půst zlomil hattrick za jednadvacítku. Bohužel ne. Do šancí jsem se dostával, ale něco jsem zahodil, jindy se na mne přilepila smůla,“ přiznal fotbalista, považovaný za jeden z největších talentů českého fotbalu.

Trápil se a na Letné se dostával jen těžko do základní sestavy. Stejně jako proti Slavii dostal důvěru i v Příbrami. U říčky Litavky jako by se probudil ze střelecké letargie. Proměnil pokutový kop a byl i nejpilnějším střelcem Sparty, která vyhrála 3:0. Samotný Kadlec mohl dát ještě další tři góly... „Na penaltu jsem si věřil. Byli jsme sice určeni tři, ale já vzal balón a šel to kopnout. Dal jsem ránu po zemi a vedli jsme 1:0. Ty tři další pokusy bych jako šance nenazval. Ještě hlavičku zblízka, tu ano, snažil jsem se v pádu hlavně trefit branku, ale Hruška to skvěle chytil. Ty dvě dalekonosné střely vypadaly pěkně, ale to je vždycky buď, a nebo. Jednu mi zase chytil Hruška a při druhé jsem měl smůlu, protože břevno lízla seshora, místo zespodu,“ popsal svoje střelecké pokusy.

Chválil ho i trenér

I když v první půli exceloval, nebyl Kadlec se svým výkonem úplně spokojený. Nejdůležitější je, že jsme podeváté vyhráli. Sebe sama mohu těžko hodnotit, ale... Povedl se mi první poločas. Ve druhém už to bylo slabší, docházely mi síly,“ přiznal.

Spokojený byl i trenér Sparty Martin Hašek. „Kadlec byl velice aktivní, měl velkou chuť do hry. Stálo ho to ale hodně sil. Dopředu byl hodně platný, ale zpátky už to bylo slabší. Na konci první půle si nechal Pleška zaběhnout za záda, i když ho měl hlídat, a málem jsme z toho inkasovali, ale celkově odvedl dobrý výkon,“ konstatoval kouč, který je na výkony svých svěřenců hodně přísný.

„Není podstatné, jestli jsem to desetiměsíční čekání ukončil z penalty nebo krásnou trefou. Doufám, že mi to tam zase začne padat,“ přál si Václav Kadlec.

Reklama

Související témata: