Hlavní obsah

Ukázali jsme, že umíme hrát fotbal, radoval se Lietava z výhry Dukly v Liberci

Slovenský útočník Ivan Lietava rozhodl gólem sedm minut před koncem o prvním ligovém vítězství fotbalistů Dukly Praha na hřišti soupeře. V Liberci překonal brankáře Davida Bičíka a postaral se tak o to, že celek z Julisky nasbíral zatím na podzim už čtrnáct bodů. To je na nováčka velmi slušná bilance, která ho řadí do klidných pater v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Renato Kelič z Liberce (vpravo) a Ivan Lietava z Dukly.

Článek

„Je ale pravda, že v prvním poločase jsme vývoj utkání nezvládli takticky. Ale během přestávky jsme si to vysvětlili v šatně a výsledek se dostavil. Konečně jsme dali venku gól, a dokonce dva, takže musíme být spokojeni,“ líčil Lietava po vítězství 2:1.

A cenil si zlepšeného výkonu svého týmu ve druhém poločase. „Vynahradili jsme si ty rozpaky z první půle. Ukázali jsme, že umíme hrát fotbal, o čemž jsme přesvědčili diváky už u nás na Julisce. A řekli jsme si, že to musíme zopakovat i venku. A ta moje vítězná branka? Tomáš Berger mi krásně nahrával do gólové pozice a mohl jsem se soustředit na zakončení,“ usmíval se střelec Pražanů, který přišel do Dukly teprve nedávno a už se trefil v lize dvakrát.

Při zápase se potkával s libereckým záložníkem Emilem Rilkem, svým bývalým spoluhráčem ze Žiliny „Vím, že je to útočný typ. V Žilině hrál pravého záložníka, stejně jako v Liberci. Ten vstřelený gól mu přeji. Pro něj je to dobrý vstup do ligy a nám nijak neublížil, když jsme vyhráli,“ pravil ještě Lietava.

Liberecký gólman David Bičík si posteskl nad špatnou domácí bilancí Slovanu. „Dvakrát jsme prohráli, jednou remizovali. To je na čtyři zápasy špatné. Venku přitom bodujeme. Asi nám domácí prostředí svazuje nohy. Přitom jsme nad Duklou rychle vedli a měli jsme zápas ve svých rukou,“ uvažoval brankář.

A přiblížil, jak to vypadalo po zápase s Duklou v kabině. „Všichni jsme byli naštvaní. Věděli jsme, že takhle to dál nejde. Musíme si zvednout sebevědomí a domácí ztrátu zase napravit,“ dodal Bičík.

Reklama

Související témata: