Hlavní obsah

Plzeňáci táhnou nároďák, ještě před Barcou je teď čeká Slovácko

Nevědí, co dřív. Trojlístek Jiráček, Kolář, Pilař v úterý významnou měrou přispěl k výhře 4:1 v Litvě a tudíž k postupu fotbalové reprezentace do baráže. Příští středu si hráči Viktorie vychutnají na Camp Nou očekávanou bitvu v Lize mistrů s Barcelonou. A po čtvrtečním losu baráže, který národnímu týmu přisoudil Černou Horu, se musejí rychle koncentrovat na páteční ligový duel svojí Plzně na Slovácku...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Jiráček si odstavuje Španěla Arbeolu v kvalifikačním utkání na Letné.

Článek

Od půlky července musejí zvládat pekelné tempo historického podzimu. Reprezentační přestávka proto přišla fotbalistům Plzně moc a moc vhod. Zdaleka ne všichni však mohli během ní dobít baterky. Petr Jiráček a Daniel Kolář hráli jak proti Španělsku, tak v Litvě, v Kaunasu je navíc doplnil i Václav Pilař.

„V první části přestávky jsme trénovali dvoufázově, tento týden se již připravujeme nejen na Slovácko, ale i na další zápasy, které nás ještě čekají,“ popsal trenér Pavel Vrba pro klubové stránky, jak se jeho tým na další těžké týdny chystal.

Obhájce titulu už nesmí v domácí soutěži ztrácet. Za prvních devět kol nabral na vedoucí Spartu obří manko dvanácti bodů a na pátém místě je navíc mimo pohárové příčky. Se Slováckem sice Plzeň od května 2006 neprohrála, tým kouče Soukupa však již šest posledních zápasů nepoznal hořkost porážky a naposledy doma udolal i ambiciózní Jablonec.

„Když se mužstvo chytne, dostane se do psychické pohody a pak snadněji zvládá i těžké zápasy, jako například ten s Jabloncem. Slovácko teď jede na úspěšné vlně. Bude na nás, abychom jeho sérii ukončili,“ uvědomuje si Vrba.

Michal Ďuriš z Plzně se raduje ze své branky proti Kodani.foto: Právo/Jan Handrejch

Ďuriš si odpočinul, Bystroň by raději hrál

„My ostatní jsme si oddechli od zápasového tempa, dočerpali síly a dobili baterky, které budou ještě potřebné v závěru náročné sezóny. Důležité bude, abychom vyhráli a získali tři body,“ zdůrazňuje Michal Ďuriš, se čtyřmi góly nejlepší ligový střelec Plzně.

Najdou se však i hráči, jimž lépe vyhovuje zápasový zápřah. „Osobně bych raději zůstal v zápasovém cyklu, ale reprezentace je reprezentace. Nakonec jsme tak mohli kvalitně potrénovat a připravit se na zbývající část podzimu,“ podotkl důrazný stoper David Bystroň.

„Body na rozdávání rozhodně nemáme. Chceme v tabulce výše, takže musíme vyhrávat. To znamená předvést kvalitní výkon a hlavně vstřelit branky,“ zdůrazňuje Bystroň, že v generálce na středeční duel v Barceloně už musí mistr zabrat.

Zápas Slovácko – Plzeň se hraje od 20:15. Přímý přenos vysílá Nova Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: