Hlavní obsah

Budějovice - Teplice 1:1České Budějovice nedaly penaltu a doma remizovaly s Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Rosa 0 : 1
86. Ondrášek 1 : 1

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v první lize s Teplicemi 1:1 a zůstávají posledním týmem, který ještě v nejvyšší soutěži nezvítězil. Alespoň bod jim zachránil pět minut před koncem Ondráček, který odpověděl na Rosův gól. Ještě předtím domácí Otepka neproměnil penaltu.

Článek

Jihočeši zahájili utkání hodně nenápadně a směrem dopředu dlouho nepředvedli vůbec nic. Teplice se velmi snadno dostaly do vedení, v 11. minutě se na levé straně uvolnil Mahmutovič, zpětnou přihrávkou našel Rosu, jemuž se sice střela úplně nepovedla, ale od tyče se odrazila do sítě.

Pokud zbytky diváků, které ještě na Střelecký ostrov chodí, doufaly, že Jihočeši po inkasovaném gólu přidají na odvaze, tak doufaly marně. Hosté dál pohodlně kontrolovali hru a nepouštěli soupeře do žádných šancí. Naopak Tepličtí mohli ještě do přestávky přidat gól. Neustálé nebezpečí pro českobudějovickou defenzivu totiž představoval neúnavný sprinter Mahmutovič. Ve 33. minutě se protlačil před Lengyela, dělal kličku brankářovi Křížkovi, ale při souboji s ním upadnul. Rozhodčí Hrubeš to však posoudil jako simulování a udělil Mahmutovičovi žlutou kartu.

Ve 41. minutě mířil těsně vedle tyče Kerič. V posledních vteřinách prvního poločasu ještě hlavičkoval po přetaženém centru Siva, ale také minul. Domácí trenér Cipro se snažil hru oživit střídáním a v případě Brazilce Sandra se mu to povedlo.

V 65. minutě po centru Ondráška hlavičkoval Stráský, ale Grigar jeho pokus zneškodnil. O pět minut později měli domácí blízko k vyrovnání. V pokutovém území spadl míč na Vachouškovu ruku. Rozhodčí Hrubeš nařídil penaltu, ale Otepka z ní mířil nad břevno.

České Budějovice nakonec přece jen zachránily bod. V 86. minutě Sandro z levé strany nacentroval a Ondrášek střelou bez přípravy překonal Grigara. Jihočeši si tak od příchodu trenéra Cipra připsali už třetí remízu za sebou, ale stále zůstávají bez vítězství u dna tabulky.

10. kolo první fotbalové ligy:
SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice 1:1 (0:1)
Branky: 86. Ondrášek - 11. Rosa. Rozhodčí: Hrubeš - Hájek, Marek. ŽK: Hudson, Klesa - Mahmutovič, Rosa. Diváci: 2371.
Č. Budějovice: Křížek - Novák (46. Sandro), Lengyel, Brezinský, Machovec - Klesa, Otepka (72. Petráň), Čirkin (37. Stráský), Javorek, Hudson - Ondrášek. Trenér: Cipro.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Kerič (90. Zoubele), Siva, Ljevakovič, Vachoušek (72. Čajič), Stožický (82. Vondrášek)- Mahmutovič. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: