Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 5:1Jablonec nastřílel Příbrami pět gólů, Lafata dal už čtrnáctý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Lafata 1 : 0
20. Kovařík 2 : 0
24. Piták 3 : 0
49. Kopic 4 : 0
62. Papšys 4 : 1
67. Jarolím 5 : 1

Jablonec znovu dokázal, že je nejlépe střílejícím týmem v první fotbalové lize, a v desátém kole deklasoval Příbram 5:1. Kanonádu zahájil svým už čtrnáctým gólem v sezoně Lafata, pak ho napodobili čtyři různí střelci. Za hosty jen zmírnil hořkost porážky Litevec Papšys.

Článek

Hosté dokázali vzdorovat jen třináct minut, než Jarolím posunul míč za jejich obranu a Lafata ukázal, že se v takových situacích nemýlí. O sedm minut později po hrubce příbramských zadáků a Pitákově přihrávce mohl přidat další gól, tentokrát sice obranu neprostřelil, ale vzápětí za něj pohotově zaskočil Kovařík. A když ve 24. minutě Piták doklepl do prázdné branky Kovaříkův centr, bylo o vítězi rozhodnuto.

Jablonečtí se pak fotbalem vyloženě bavili, do koncovky se příliš nehrnuli. Přesto dokázali po změně stran skóre ještě navýšit. Už tři minuty po přestávce se o to postaral po spolupráci s Jarolímem a Jablonským Kopic. Pak už hráli domácí až příliš lehkovážně a Litevec Papšys je za to potrestal svým prvním gólem v sezoně.

Hosty to povzbudilo a do nadějných šancí se dostali v rychlém sledu Hejda i Šlapák, ale Špita nepřekonali. Jen tím probrali domácí z chvilkové letargie. V 67. minutě zvýšil Jarolím střelou k tyči už na 5:1 a domácí znovu začali válcovat příbramskou obranu.

V rozhodujících okamžicích si však počínali trochu sobecky. Jarolím nepřihrál ideálně postavenému Lafatovi, místo toho přestřelil a podobně si počínal o chvíli později Kopic. Nejlepší ligový střelec se na ně dost zlobil, Jablonečtí svůj letošní střelecký rekord ze zápasů s Bohemians a Českými Budějovicemi nepřekonali, ale divákům to asi příliš nevadilo.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 5:1 (3:0)
Branky: 13. Lafata, 20. Kovařík, 24. Piták, 49. Kopic, 67. Jarolím - 62. Papšys. Rozhodčí: Adam - Gallo, Handlíř. Bez ŽK: Diváci: 3150.
Jablonec: Špit - Eliáš, Beneš (46. Zábojník), Pavlík, Jablonský - Kopic (79. Vošahlík), Loučka, Piták (68. Vaněk), Kovařík, Jarolím - Lafata. Trenér: Komňacký.
Příbram: Hruška - M. Štochl, Hejda, Krejčí, Divíšek (35. Šlapák) - Pleško, Tarczal, T. Pilík (53. Valenta), Papšys (80. Mareš) - Koukal, Wágner. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: