Hlavní obsah

Jabloneckou kanonádu odnesla i Příbram. S chutí jsme si zahráli, kvitoval Jarolím

Josef PešoutSport.czPrávo

Jablonec doma rozdává příděly. O tom se přesvědčili i fotbalisté Příbrami, kteří nestačili na rozjetý severočeský stroj a inkasovali pět gólů. Z toho první tři padly už během úvodních pětadvaceti minut. Pak se už jen dohrávalo a diváci se bavili pohledným fotbalem v podání vítězného celku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hocine Ragued ze Slavie (vpravo) stíhá Marka Jarolíma z Jablonce.

Článek

Domácí si zápas doslova užívali. „Rychle jsme vedli 3:0. A po celý duel jsme měli touhu si zahrát fotbal a kombinovat. Bylo to úplně něco jiného, než když hrajete nerozhodně a strachujete se o výsledek,“ líčil spokojeně záložník Marek Jarolím, který upravil na konečných 5:1. „Kluci mi říkali, že jsem mohl dát ještě jeden gól. Mají pravdu, protože Luboš Loučka mi poslal krásnou přihrávku a snažil jsem se střílet nahoru pod břevno. Bohužel jsem překopl branku, to se někdy stává. Bylo by pěkné, kdybych si připsal dva góly, což je pro záložníka pokaždé dobrá vizitka, ale hlavně, že jsme vyhráli,“ usmíval se Jarolím.

Těší ho skvělá domácí bilance. „Dáváme hodně gólů. Je to super. A jen jsme potvrdili, že body z Jablonce soupeři nevozí. Příbramští asi věděli o naší produktivitě, naštěstí na ni nenašli recept, co se týče jejich obrany. Ale v reprezentační přestávce jsme tvrdě trénovali a sklidili jsme za to ovoce,“ povídal zkušený záložník.

Lafata dal čtrnáctý gól

Jablonec má z posledních pěti domácích vítězných duelů má skóre 21:2! A to hlavně zásluhou útočník Davida Lafaty. Ten se proti Příbrami trefil se už ve 13. minutě a byla to jeho celkově už čtrnáctá branka v ligové sezóně. „Chtěli jsme jít proti Příbrami do vedení co nejdříve, což se nám povedlo. Honza Kopic krásně přistrčil míč před branku. Všiml jsem si, že tam nabíhá i Karel Piták, ale šel jsem do skluzu a poslal jsem balón do sítě,“ líčil lakonicky Lafata, který pochválil i ostatní spoluhráče za aktivitu a gólové zápisy.

„Je dobře, že se střelecky prosadili i další čtyři kluci. Myslím, že jsme si s chutí zakombinovali i zastříleli a třeba Mára Jarolím mohl dát více než ten jeden gól,“ tvrdil jablonecký forvard.

Poprvé v sezóně skóroval záložník Karel Piták. „Až dosud jsem na góly většinou nahrával Davidu Lafatovi. Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo, ale nejlepší je pocit, že jsme si zahráli fotbal na jeden, dva doteky. Doma jsme silní a věříme si,“ dával najevo spokojenost Piták.

Zatímco domácí hráči se radovali z kvalitního výkonu, černý den prožil příbramský brankář Aleš Hruška. „Jablonec si s námi dělal co chtěl. Nevím, jak to prožívali kluci v poli, ale mně bylo strašně. Ani jsem si nesáhl na míč a třikrát jsem ho lovil z branky,“ krčil rameny. „Byl jsem tam úplně zbytečný. Měl jsem sice pár zákroků, ale jako tým jsme selhali. Mnoho nechybělo a dostali jsme desítku,“ vystihl kapitán Středočechů, jak velký rozdíl byl mezi oběma soupeři.

Reklama

Související témata: