Hlavní obsah

Soupeř nám nic nedovolil, uznal příbramský Vavruška po debaklu

Zatím nejhorší výsledek v dosavadním průběhu podzimní části Gambrinus ligy museli skousnout fotbalisté Příbrami. Dojeli si pro něj do Jablonce, jehož hráči potvrdili svoji skvělou domácí bilanci. „Soupeř nám nic nedovolil,“ přiznal příbramský trenér David Vavruška, že mezi oběma týmy byl velký výkonnostní rozdíl.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Petr Pavlík běží za míčem sledován příbramským Milanem Jurdíkem. Archivní foto.

Článek

Už jste vstřebal porážku 1:5 na hřišti Jablonce?

V zápase se potvrdilo známé rčení, že hrajete to, co vám soupeř dovolí. A Jablonec nám toho dovolil nejméně ze všech celků, s nimiž jsme se na podzim potkali. Domácí byli jasným favoritem a tuhle roli splnili dokonale. Uspět jsme snad mohli jen v případě, že by Jablonec neměl svůj den a naopak nám by všechno vycházelo.

Nejste jediným týmem, který na podzim v Jablonci utržil debakl. Je to pro vás útěcha?

Věděli jsme o síle soupeře, jenž doma před naším startem na severu rozstřílel Bohemians1905, Ostravu, Slavii a poradil si i se Žižkovem. Přesto jsme nečekali, že to dopadne krutou porážkou. Bohužel se nám nepovedlo přiblížit se výkonem třeba k zápasu s Libercem, který jsme hodně potrápili. Možná by se zápas v Jablonci vyvíjel jinak, kdybychom se dostali do vedení, ale brzy jsme inkasovali.

Příbramští stopeři Lukáš Hejda a Jiří Krejčí působili i v Jablonci. Hejda dokonce ještě na jaře. Měli zvýšenou motivaci?

Věřím, že všichni hráči jdou do každého zápasu se stejným úsilím. Pokud jde o tuto dvojici, musím konstatovat, že utkání se jim nevydařilo. Ale v některých předešlých zápasech tým podrželi a snad nám zase pomohou i v příštích kolech.

Nezmocňuje se vás trochu nervozita z posledních výsledků?

Naštěstí jsme na začátku sezóny něco nahráli a nejsme na tom nějak tragicky. Je na nás, abychom momentální neúspěchy překonali a zabrali doma proti Olomouci.

Reklama

Související témata: