Hlavní obsah

Jablonecký záložník Piták se těší na Strahov

JABLONEC

Ofenzivním tahounem jabloneckého fotbalového celku je i na podzim záložník Karel Piták. Umí dokonale připravovat gólové šance hlavně pro kanonýra Davida Lafatu. Na svůj první gól v probíhající ligové sezóně čekal do desátého kola a přispěl k výhře Jablonce nad Příbramí 5:1. Jak přiznal v rozhovoru pro Sport.cz, těší se také na vystoupení na pražském Strahově, kde hrají Severočeši v lize s Duklou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jablonecký záložník Karel Piták.

Článek

V jarní části sezóny jste skóroval v lize šestkrát. Nebyl jste nervózní z toho, že na podzim vám to tam nepadá?

Vůbec ne. Až dosud jsem spíše nahrával, a to je taky důležitá činnost. Jsem ale rád, že mi to v neděli vyšlo i střelecky. Není důležité, kdo skóruje. Hlavně, že vyhráváme. V lize jsme dali nejvíc branek ze všech celků a s tím můžeme být spokojeni. Doma jsme silní, většinou každého soupeře dostaneme pod tlak. Tak tomu bylo i proti Příbrami.

Na druhém místě tabulky ztrácíte na vedoucí Spartu osm bodů. Co scházelo, abyste byli v těsnějším kontaktu?

Mrzí nás nedávná porážka na hřišti Slovácka, kde jsme dobře začali, ale po neproměněné šanci jsme ke konci inkasovali.

Nyní vás čeká dvojboj s pražskou Duklou v poháru a v lize. Jak vidíte jablonecké ambice na půdě soupeře?

Věřím, že v obou zápasech uspějeme. Ve středu hrajeme v odvetě Ondrášovka Cupu na Julisce. A po domácím vítězství 1:0 v prvním duelu tam můžeme i prohrát 1:2. Určitě chceme postoupit, i když Dukla bude asi hodně nepříjemným týmem. A v sobotu se pokusíme vyhrát nad Duklou v boji o ligové body. Zápas se uskuteční na Strahově. Pro mě to bude jakýsi návrat do známých míst, protože při mém působení ve Slavii jsme měli domácí prostředí právě na strahovském stadiónu. A na něm jsem toho hodně odehrál, takže se tam po těch letech docela těším (úsměv).

Reklama

Související témata: