Hlavní obsah

Slavia - Budějovice 2:0Straka si fanoušky Slavie nezískal, oslabené Ciprovy Jihočechy však zdolal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Janda 1 : 0
82. Hurka 2 : 0

PRAHA

František Straka se dočkal prvního vítězství na lavičce fotbalové Slavie. Pro něj o to cennějšího, že se tak stalo na úkor Františka Cipra, bývalého kolegy z Teplic. Kouč Jihočechů před duelem v Edenu vyhlásil, že Strakovi ani nepodá ruku... Sešívaní znovu hráli bídně, po vyloučení Horejše se však prosadili a poslední České Budějovice 2:0 porazili. „Straka ven!“, skandují ovšem dál příznivci Slavie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nový trenér Slavie František Straka

Článek

Sešívaní měli před zápasem na svého soupeře náskok pěti bodů a také další okolnosti mluvily v jejich prospěch. Jihočeši na podzim jako jediní ze všech účastníků Gambrinus ligy ještě nevyhráli, venku navíc naposledy zvítězili v květnu 2010 (1:0 v Mladé Boleslavi)... Naopak Slavia doma neprohrála dvanáct utkání od loňského listopadu, a tak se kouč Straka těšil na první body, jimiž by si aspoň trochu naklonil nabroušené fanoušky červenobílých barev.

Ti ze severní tribuny znovu dorazili v černém a vyvěsili protistrakovské transparenty, jimiž nového kouče „přivítali“ již v minulém utkání na Žižkově. A ve 12. minutě se Edenem poprvé neslo sborové „Straka ven!“...

Domácí Hloušek sice hned zkraje vypálil zdálky, jinak se ovšem červenobílí spíš hledali. První šanci měli Jihočeši, jenže Brezinský hlavičkoval po Otepkově přímém kopu vedle. Domácí stihli za první půlhodinku nasbírat čtyři žluté karty a pookřáli teprve po střele Trubily a šanci Blažka, jemuž radost pokazil gólman Křížek.

Těsně před přestávkou Slavii vydatně pomohl hostující kapitán Horejš. Na půlce hřiště zezadu nesmyslně sestřelil Trubilu a byl vyloučen.

Na začátku druhé půle fanoušci Slavie vyvolávali jméno trenéra Františka Cipra, kterým jim z lavičky Jihočechů pokynul. Než si však stačil sednout, jeho tým už prohrával. Janda se zorientoval ve vápně a na jeho technickou střelu do horního růžku Křížek nedosáhl, takže sešívaní již po dvou minutách přesilovky vedli.

Domácí už měli roli značně usnadněnou, žádný fotbalový koncert z jejich strany se však nekonal. Blažek ani Pospěch ze slušných šancí branku netrefili. Milutinovič byl dokonce sám před brankářem, ale pálil jen do něj, Hurka střelou zdálky zatřásl břevnem. Jihočeši mohli jen litovat, že je kapitán tak brzy potopil. O deseti už na zvrat neměli. Právě Hurka se pak přece jen dočkal a přidal pojišťující gól Slavie.

Slavia Praha – České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 47. Janda, 82. Hurka. Rozhodčí: Jech – Pospíšil, Štěrba. ŽK: Latka, Hubáček, Jarolím, Trubila - Javorek, Ondrášek. ČK: 45. Horejš (Č.B.). Diváci: 5682.
Slavia: Čontofalský – Kaufman (17. Pospěch), Latka, Hubáček, Hloušek – Jarolím - Nitrianský, Janda (66. Milutinovič), Hurka, Trubila - Blažek (59. Vlček). Trenér František Straka.
Budějovice: Kučera - Horejš, Lengyel, Brezinský, Machovec – Javorek - Klesa, Čirkin (83. Stráský), Otepka (56. Hudson), Sandro - Ondrášek. Trenér František Cipro.

Reklama