Hlavní obsah

Teplický kouč Rada našel recept na rozjetý Jablonec

JABLONEC

Fotbalistům Teplic se povedl nečekaný kousek. Dobyli jablonecký stadión, na němž domácí tým neprohrál v lize dlouhých třináct měsíců od loňského září! Hostujícímu celku k tomu pomohl taktický výkon, kterým eliminovali aktivitu favorita a po brejku vstřelili vítězný gól na 1:0. Není divu, že trenér Petr Rada netajil spokojenost.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Teplic Petr Rada vyzrál na Jablonec.

Článek

„Jsem nesmírně šťastný, že jsme venku vyhráli, protože jsme nebyli v jednoduché situaci. V předchozích čtyřech zápasech jsme získali pouhý bod. A jeli jsme do Jablonce, který doma rozdával příděly. V tabulce byl hodně nahoře, když bojuje o Evropu. Zkusili jsme proti němu hrát na brejky a nechtěli jsme praktikovat jen defenzivu. Kdybychom se zatáhli před naši šestnáctku, asi by nás domácí potrestali,“ pustil se Rada do hodnocení.

A vypíchl důležitý fakt zápasu, kterým byla neúčast jabloneckého kanonýra Davida Lafaty, autora čtrnácti ligových gólů v probíhajícím ročníku. „Jsem rád, že nenastoupil, což ovlivnilo výkon domácích. Lafata je klíčovým hráčem celé ligy a od něj se odvíjí ofenzivní síla Jablonce. Nám minule proti Spartě nemohli hrát útočníci Mahmutovič a Kerič, ale i takové absence opor k fotbalu patří,“ uvedl trenér.

Pavel Eliáš (vlevo) z Jablonce a Štěpán Vachoušek z Teplic ve vzdušném souboji v dohrávce 12. kola Gambrinus ligy.foto: ČTK/Radek Petrášek

Rada má na teplické lavičce skvělou podzimní bilanci s týmy, které v lize trénoval v minulosti. Po skalpu Liberce na jeho půdě přidal další právě v Jablonci. V čem je kouzlo toho, že dovede připravit svůj tým právě na kluby, v nichž působil? „V Liberci před pěti týdny i nyní v Jablonci jsme přečkali šance soupeře. A pokaždé nás podržel brankář Grigar, který obě vítězství vychytal s nulou. Ale uznání zaslouží všichni hráči, kteří v těchto severočeských derby nastoupili v našem dresu.

V Jablonci to byly vydřené tři body,“ líčil Rada, který věří, že úspěch v Jablonci bude pro mužstvo impulsem do zbytku podzimu. „Nechceme se pohybovat někde na desátém nebo jedenáctém místě. Máme sedmnáct bodů a musí být naším prvořadým cílem, abychom zvládli nedělní zápas doma se Slováckem, vyřkl nejbližší plán trenér. Čeká ho ke konci podzimu ještě jedna pikantní bitva proti pražské Dukle, za kterou chytá Radův syn Filip Rada!

Reklama

Související témata: