Hlavní obsah

Lafata nám moc chyběl, posteskli si Piták i kouč Komňacký

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce bez kanonýra Davida Lafaty? Na podzim dosud nepředstavitelná věc. Až do pondělní dohrávky 12. kola Gambrinus ligy proti Teplicím nechyběl autor čtrnácti ligových gólů v probíhající sezóně na hřišti ani minutu! Jenže stop mu vystavily svalové potíže a v útoku místo něj poprvé nastoupil v základní sestavě Lukáš Třešňák, který předtím odehrál v roli střídajícího hráče za jedenáct kol dohromady jen jedenadevadesát minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bez Davida Lafaty byl Jablonec neškodný.

Článek

Jablonec vyšel střelecky naprázdno doma poprvé od úvodního kola, kdy remizoval bez branek s Mladou Boleslaví. A na vlastním hřišti prohrál po dlouhých třinácti měsících!

„Lafata, to je obrovská kvalita ve vápně. Bohužel nám scházel a myslím, že i on by to měl proti Teplicím těžké, ale třeba by se jednou prosadil. I bez něj jsme si vypracovali šance. Hlavně v první půli jsme měli velký tlak. Mně se dvakrát zamotal míč pod nohama a pak jsem trefil gólmana. Moc nás mrzí, že jsme zápas nezvládli,“ krčil rameny jablonecký záložník Karel Piták.

„Soupeře jsme přehrávali pohybem i kombinací a přiznávám, že Lafatova absence v koncovce byla citelná. Jsem přesvědčen, že by byl ve správném okamžiku na správném místě,“ konstatoval jablonecký trenér František Komňacký.

Jablonečtí nastříleli v lize už 32 gólů. Doma v posledních pěti zápasech v řadě excelovali. „Ale tušili jsme, že proti Teplicím to nebudou nějaké střelecké dostihy. Potřebovali jsme dát aspoň jednu branku, bohužel nepřišla,“ shrnul střeleckou marnost trenér poražených.

Spokojený kapitán Lukáš

Spokojen byl naopak teplický kapitán Petr Lukáš: „Musím uznat, že jsme byli pod velkým tlakem. Naštěstí jsme ho ustáli a vyšel nám jeden brejk. Přitom jsme až do konce dobře bránili a nahradili jsme domácí ztrátu se Spartou, kdy nás zradila koncovka.“

Vítězný gól Teplic vstřelil záložník Vlastimil Stožický. „Naposledy jsem dal dva góly v prvním kole v Ostravě a od té doby jsem se střelecky trápil. Moc mě těší, že jsem teď přispěl k našemu vítězství. Jablonec měl převahu, ale o přestávce jsme si řekli, že nesmíme úplně zalézt. Při brejku mi předložil Kerič krásný balón a vyšlo mi zakončení,“ líčil fotbalista, který v minulosti působil i v Jablonci. „To je už zapomenuto. Nijak prestižně jsem zápas nebral. Soustředil jsem se jen na svůj výkon,“ dodal Stožický.

Reklama

Související témata: