Hlavní obsah

V Hradci musíme zabrat, burcuje jablonecký Beneš

Josef PešoutSport.czPrávo

Šanci posunout se na druhé místo prvoligové tabulky promarnili fotbalisté Jablonce. „Dobře jsme věděli, že případná výhra nad Teplicemi by nás přiblížila na pět bodů k vedoucí Spartě. Jenže jsme zklamali a po porážce jsme bohužel klesli až na čtvrté místo ještě za Plzeň a Liberec. To jsme nečekali, beru to jako velký neúspěch,“ posteskl si pro Sport.cz jablonecký stoper Vít Beneš.

Foto: Právo

Fotbalista Vít Beneš z Jablonce

Článek

Všechny jablonecké hráče mrzelo ukončení domácí série neporazitelnosti, která čítala v součtu s loňskou sezónou šestnáct zápasů. „Vzpomínám si, že jsme předtím naposledy před vlastním publikem prohráli loni v polovině září s Plzní. To jsem ale do hry nezasáhl, byl jsem jen na lavičce náhradníků,“ pravil střední obránce, který se ale od letošního ledna zabydlel v základní sestavě.

Napravit pondělní nezdar proti Teplicím se severočeský tým pokusí už v pátek večer v Hradci Králové. „Předpokládám, že vedení tamního klubu promluví hráčům do duše po jejich výprasku 0:5 v Plzni. Hradečtí budou asi hodně nabuzení. Navíc na regeneraci máme jen pár dní, ale nebudu si stěžovat na nahuštěný program. Jestliže toužíme po pohárové Evropě, musíme se vyrovnat i s listopadovým termínovým kalendářem. Do Hradce pojedeme vyhrát, což je cíl pro všechny zbývající podzimní zápasy. Chceme útočit na špici a věřím, že finiš zvládneme. Hitem budou duely v Liberci a pak doma se Spartou,“ uvedl Beneš.

Třešňák měl smíšené pocity

Jablonecký útočník Lukáš Třešňák prožívá smíšené pocity. Až dosud vybíhal na hřiště coby střídající hráč, ale proti Teplicím měl poprvé na podzim místo v základní jedenáctce. „Přesto nemohu jásat. Na jednu stranu jsem rád, že jsem nastoupil od začátku, ale dojem ze zápasu kalí domácí zakolísání. Prohráli jsme zrovna v době, kdy se formuje pořadí v popředí tabulky a každý bod je cenný,“ svěřil se.

S tím, že by nastoupil i v Hradci Králové, příliš nepočítá. „Zaskakoval jsem jen za Davida Lafatu, který je jasnou jedničkou v našem útoku. A všichni doufáme, že příště už bude k dispozici, aby nám pomohl k úspěšnému výsledku. Musíme se rychle otřepat. Pro udržení kontaktu se špicí potřebujeme vyhrát,“ dodal Třešňák.

Reklama

Související témata: