Hlavní obsah

Sparta popírá, že by fanoušci rasisticky uráželi Gebre Selassieho

PRAHA

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky nepotrestala pražskou Spartu za údajné rasistické projevy diváků vůči libereckému Theodoru Gebre Selassiemu v zápase 10. ligového kola. Letenský klub tvrdí, že o rasismus nešlo a že nevole fanoušků byla namířena proti Michalu Breznaníkovi, který v lednu při halovém turnaji zranil sparťana Ladislava Krejčího. Disciplinárka se bude případem znovu zabývat na příštím zasedání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Liberce Theo Gebre Selassie (vpředu) bojuje o míč s Ladislavem Krejčím ze Sparty.

Článek

"Komise dostala písemné vyjádření Gebre Selassieho, ve kterém fotbalista sděluje, že rozhodně nestojí o sankce vůči Spartě, avšak je přesvědčen, že šlo o projevy vůči němu," uvedl v komuniké předseda komise Jiří Golda.

Disciplinárka chce podle něj celou kauzu důkladně prošetřit, a proto se jí bude zabývat i za týden. "Disciplinární komise se chce zabývat důkladně možnými projevy rasismu, zároveň chce být o takovém závažném jednání plně přesvědčena. Proto bude pokračovat ve vyšetřování a mimo jiné zhlédne i kompletní záznam přímého přenosu zápasu," dodal Golda.

Liberecký obránce Theodor Gebre Selassiefoto: ČTK/Radek Petrášek

Sparta tvrdí, že nesportovní projevy fanoušků směřovali na jiného libereckého hráče Slováka Breznaníka, který na začátku roku při halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů zranil sparťanského mladíka Krejčího.

"Ve Spartě dlouhodobě pracujeme na tom, aby se rasismus na našem stadionu neobjevoval. Patří k tomu nejen soustavná práce s fanoušky, ale třeba i to, že zařazujeme pravidelně do týmu hráče tmavé pleti a ti patří v našem mužstvu dlouhodobě k nejoblíbenějším. Proto jednoznačně vylučuji, že by šlo o rasistické jednání," řekl místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda, který je zároveň místopředsedou FAČR za ligu.

Sparta: Projevy nevole vůči Breznaníkovi

"Naším vysvětlením je, že šlo o projevy nevole vůči hráči Liberce Breznaníkovi, který v lednu zranil při halovém turnaji našeho mladého hráče Krejčího," tvrdil Svoboda.

Disciplinární komise dnes také zahájila řízení s trenérem Bohemians 1905 Pavlem Medynským za jeho výroky vůči rozhodčímu po ligovém utkání s Olomoucí. Za podobný prohřešek komise předvolala na příští zasedání i kouče sparťanské rezervy Zdeňka Svobodu.

V rámci běžné agendy zastavila disciplinárka na jedno soutěžní utkání činnost olomouckému Aleši Škerlemu, který byl vyloučen v minulém kole proti Bohemians 1905. Za totožný prohřešek dostal stejný trest v druhé lize čáslavský Michal Rakovan.

Za čtvrté napomínání žlutou kartou v sezoně si v nadcházejícím kole nezahrají teplický Admir Ljevakovič, Ondřej Vrzal z Dukly Praha a slávista Adam Hloušek. Ve druhé lize si stejný trest odpykají Vít Vrtělka ze Sokolova, mostecký Zoran Danoski, Lumír Sedláček z Opavy, Ladislav Benčík z Ústí nad Labem a Lukáš Vebr z Vlašimi.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články