Hlavní obsah

Ani Lafata nepomohl. Jablonec zase nedal gól a ztratil v Hradci Králové

HRADEC KRÁLOVÉ

Ani návrat kanonýra Davida Lafaty nepomohl fotbalistům Jablonce k výhře v Hradci Králové, kde v předehrávce 13. kola Gambrinus ligy remizovali 0:0. Severočeši tak neodčinili pondělní domácí porážku od Teplic a ani tentokrát se střelecky neprosadili. Jablonečtí tak zůstávají na čtvrté příčce se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Spartu. Hradečtí fotbalisté prodloužili čekání na vstřelený gól už na 475 minut.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pavel Eliáš z Jablonce (vlevo) a hradecký Vojtěch Štěpán.

Článek

Hradečtí v první půli duelu s favoritem jen potvrdili, že jejich střelecká bolest trvá. Severočeši se dostali pod tlak, lepší byli pouze v úvodních minutách. V nich se dostal do šance stoper Pavlík, avšak patičkou tečoval centr z levé strany těsně vedle brány gólmana Lindra.

Hradec se poté vrátil do reality posledních utkání. Favorizovaného protivníka přehrával, jenže proměňování příležitostí bylo dál slabinou. Třeba v 30. minutě, kdy záložník Janoušek poslal kolmou přihrávku do středu jablonecké obrany a kapitán Fischer se zjevil sám před gólmanem Špitem, místo technického řešení však zvolil sílu. A míč napálil do hostujícího brankáře.

Situace před brankou jabloneckého brankáře Michala Špita v utkání 13. kola Gambrinus ligy v Hradci Králové.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Špit byl hrdinou také o sedm minut později. Hradec předvedl rychlou akci z pravé strany, střílenou přihrávku do malého vápna tečoval patičkou útočník Štěpán, jenže Špit ukázal skvělý reflex a pravou nohou vyrazil míč na roh.

I tato situace dokumentovala převahu domácích: v prvním poločase kopali osm rohů, zatímco hosté pouze jeden. Po rohu hlavičkoval bek Fukal těsně vedle a bezmocí rozhodil rukama; trefně tak vyjádřil frustraci domácích hráčů i fanoušků.

Pelta vyrazil do kabiny

Jablonecký šéf Pelta vyrazil o přestávce do kabiny svého mužstva, aby hráčům vyčinil. Jeho kritika se ale minula účinkem. Také po změně stran byli domácí nebezpečnější.

Hostům nepomohl ani návrat kanonýra Lafaty. Útočník, jenž v minulém kole chyběl kvůli zraněnému stehennímu svalu, se neprosadil. Přesto se Severočeši proti prvnímu poločasu zlepšili a mohli skórovat. Hradecký odchovanec Piták ve skluzu vystřelil těsně vedle, nebezpečný Loučkův pokus lapil brankář Lindr.

Prim hrál nadále Hradec, jenže Fischer střílel těsně nad a Dvořák kousek vedle. Největší šanci pak promarnil Černý, jenž postupoval sám na Špita, ale vystřelil do jeho nohou.

Hradec se tak dostal do ještě větší křeče. Posledních patnáct minut tomu odpovídalo, ani jeden tým si nevytvořil výraznější příležitost, a proto duel skončil bez gólů.

13.kolo Gambrinus ligy
Hradec Králové - Jablonec 0:0on-line
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lakomý. Bez ŽK. Diváci: 2758.
Hradec: Lindr - Plašil, Hochmeister, Fukal - Černý (82. Jandík), Pávek, Fischer, Janoušek, Poděbradský - Štěpán (82. Zelený), Dvořák (87. Chleboun). Trenér: Kotal.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský (46. Novák) - Loučka - Kopic (80. Vošahlík), Vaněk (90. Štochl), Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články