Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 4:0Breznaník nasměroval Liberec k výhře 4:0 nad Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Breznaník 1 : 0
38. Gebre Selassie 2 : 0
42. Nezmar 3 : 0
66. Štajner 4 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Liberce rozdrtili ve 13. ligovém kole České Budějovice 4:0. Za čtvrtou výhrou po sobě nasměroval Slovan osmým gólem v sezóně Breznaník, který ještě do půle svými centry připravil další dvě branky pro Gebre Selassieho a Nezmara. Po pauze se trefil ještě Štajner. Severočeši vytvořili tlak na vedoucí Spartou, ke které se přiblížili na tři body. Letenští mají k dobru večerní duel v Olomouci.

Článek

Liberec letos hraje lépe venku, ale tentokrát na nejisté výkony z posledních domácích zápasů zapomněl. Hostující tým držel favorita na uzdě jen v úvodu, pak doplatil na hrubé individuální chyby při bránění.

První se ve 25. minutě dopustil Brazilec Sandro. Na kraji pokutového území se nechal přetlačit Breznaníkem a slovenský záložník potvrdil, že zažívá skvělé střelecké období. Přesnou ranou s pomocí vzdálenější tyče nedal Křížkovi šanci a po sedmi gólech na hřištích soupeřů se mohl poprvé v sezoně radovat z branky i před vlastními diváky.

Slovan srazil Jihočechy do kolen ještě do přestávky dalšími dvěma góly a v obou měl znovu prsty Breznaník. Ve 38. minutě zacentroval do vápna, Štajner hlavičkou přiťukl do volného prostoru a nabíhající Gebre Selassie chladnokrevně zakončil k tyči. O čtyři minuty později poslal Breznaník z levé strany další pas do vápna a gól pro změnu slavil hlavičkující Nezmar.

Budějovice se venku trápí 

Už po úvodním dějství tak bylo jasné, že České Budějovice ani dnes svou tristní bilanci na hřištích soupeřů nevylepší. Z výhry se venku naposledy radovaly loni v květnu. Bez nejlepšího střelce Ondráška, kterého nepustily do zápasu žaludeční problémy, tentokrát Jihočeši nevyslali ani jednu nebezpečnou střelu a Bičík se na třetí nulu v sezoně vůbec nenadřel.

Naopak jeho protějšek Křížek musel být stále ve střehu. Po hodině hry vykopl Breznaníkovu střelu, ale v 66. minutě už jen bezmocně koukal, jak si ho obhodil Štajner a do prázdné branky přidal čtvrtou trefu. Liberec tak v posledních čtyřech zápasech nastřílel čtrnáct branek. Z jasné výhry musel mít radost i kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý, který stylově oslavil čtvrteční 50. narozeniny a navíc se dočkal vítězství nad klubem, kde v předešlých dvou sezonách trénoval.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 4:0 (3:0)
Branky: 25. Breznaník, 38. Gebre Selassie, 42. Nezmar, 66. Štajner. Rozhodčí: Adámek - Slavík, J. Paták. ŽK: Petráň (ČB). Diváci: 3988.
Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (80. Rilke), Vácha, Janů (71. Bosančič), Breznaník - Štajner, Rabušic (74. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.
Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec - Hudson (56. Petráň), Javorek, Otepka (79. Němec), Sandro (46. Pecka) - Klesa, Stráský. Trenér: Cipro.

Reklama