Hlavní obsah

Na Julisce řádí bagry, trávník zmizel

Karel FeltPrávo

Konečně! Fotbalisté Dukly se dočkali rekonstrukce stadiónu na Julisce. Po několikatýdenních odkladech na plochu vtrhly bagry a ztěžká stavební technika. Nejprve strhly trávník a pak podloží. V nadcházejícím týdnu by měla začít příprava instalace vyhřívání. Současně probíhá demontáž lavic na hlavní tribuně, které nahradí sedačky.

Foto: Ivana Roháčková

Na Julisce už řádí bagry a těžká technika.

Článek
Fotogalerie

„Máme tady další část rekonstrukcí na stadionu Juliska, právě probíhají práce i na hrací ploše. Dochází k sejmutí trávníku, poté budou následovat další operace,“ cituje klubový web generálního ředitele fotbalové Dukly Michala Šrámka.

Dukla dostala výjimku. Nejprve byla rekonstrukce hrací plochy odložena kvůli přípravě atletů. Začít se mělo v říjnu, ale chyběla potřebná povolení... „Za klub mohu říct, že jsme rádi za získání stavebního povolení na tyto práce od Ministerstva obrany ČR. To je prakticky důvod zdržení prací na travnaté ploše. K rekonstrukci tribuny a na práce na sanaci byl třeba jiný druh povolení, které bylo vydáno rychleji. A proto práce na tribuně běží již delší dobu,“ dodal Šrámek.

Na Julisce už řádí bagry a těžká technika.foto: Ivana Roháčková

„Myslím si, že na tribuně budou práce hotové do konce listopadu. V první fázi by měla být její kapacita podle řádů 4500 sedadel, v konečné fázi pak 9000 samostatných míst k sezení. Dokončení prací na hřišti bych pak viděl do konce roku,“ uvedl generální ředitel klubu.

Dukla se na Julisku vrátí na jaře

"Věřím, že již nebude žádné zdržení a práce budou pokračovat v rychlém sledu. Snad jen klimatické podmínky nám mohou harmonogram narušit. Ale podle předpovědi to zatím vypadá dobře,“ přál si Šrámek.

„Na podzim nás čeká už jen jedno domácí utkání, které s Teplicemi odehrajeme na Strahově. Na jaře se vrátíme na Julisku, kde se cítíme opravdu doma,“ uvedl trenér Luboš Kozel.

Reklama