Hlavní obsah

Olomouc jsme do ničeho nepustili, liboval si kouč Sparty Hašek

Fotbalisté Sparty výhrou 1:0 v Olomouci odpověděli na kanonádu Liberce proti Českým Budějovicím a na Severočechy mají na čele tabulky znovu náskok šesti bodů. Olomoucký trenér Zdeněk Psotka závěr utkání prožíval velmi emotivně a po zápase zklamaně připustil, že jeho tým byl málo nebezpečný v koncovce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Hašek, první trenér fotbalistů Sparty

Článek

"Do zápasu jsme nevstoupili dobře, byli jsme příliš zakřiknutí. Spartě pomohl rychlý gól a pak ještě zvýšila důraz na svůj defenzivní blok. My se to snažili chybně především v prvním poločase řešit zbytečnými dlouhými míči. Po přestávce už tam bylo více kombinace, jenže do velmi uzavřené obrany jsme se nemohli dostat. Proti Spartě je třeba využít každého sebemenšího náznaku šance, ale to se nám dnes především při standardních situacích nedařilo," řekl olomoucký kouč.

Stejně jako jeho svěřenci vinil z neúspěchu i rozhodčí. Byl přesvědčen, že Olomouc měla přinejmenším kopat penaltu za vzdušný souboj po rohu Hořavy. "A při jedné z výhod, když jsme šli dva na jednoho, zapískal rozhodčí faul a nepustil nás do brejku," stěžoval si Psotka.

Sparťanský trenér Martin Hašek si pochvaloval, že jeho tým bezezbytku naplnil taktický záměr. "Chtěli jsme hrát agresivně už na polovině soupeře a na rozdíl od posledních zápasů vsadit na týmový výkon. Dařilo se nám rozbíjet hru soupeře ve středu hřiště a po zisku míč rychle přecházet do ofenzivy," prohlásil Hašek.

Kadlec si věřil

Přesto nebyl zcela spokojen. "Dokázal bych si představit klidnější závěr a k tomu jsme potřebovali vstřelit druhý gól. Olomouc hraje obvykle hodně ofenzivně, o to víc mě těší, že jsme ji do žádné šance nepustili," řekl Hašek, který se zmínil i o tradičně vyhecovaném závěru. "Musím říct, že to bylo hodně tvrdé utkání. Zápotočný musel kvůli zranění střídat, se sebezapřením dohrával Hušek," uvedl letenský kouč.

Hrdinou zápasu byl Václav Kadlec, který vedle rozhodujícího gól dokázal více než hodinu prohánět domácí stopery. Druhým podzimním zásahem dal najevo, že Sparta dokáže hrát i s jiným útočníkem než s obrovitým Leonardem Kweukem. "Chtěli jsme využít každého chybného rozehrání, každého zaváhání domácích a k tomu kluci měli pokyny dávat mi míče co nejrychleji za obranu. Je dobře, že to vyšlo už v úvodu zápasu, protože já si věřil, že stoperům uteču. Domácí jsme pak už nepustili do zápasu," liboval si jediný střelec zápasu.

Reklama

Související témata: