Hlavní obsah

Byli jsme trpěliví, našel Nezmar klíč k jasné výhře

LIBEREC

Kdo obstaral góly fotbalistů Liberce proti Českým Budějovicím? Známá jména, chtělo by se říci - Breznaník, Gebre Selassie, Nezmar, Štajner. Svou ligovou branku už s pořadovým číslem 103 vstřelil Jan Nezmar. A to opět z postu stopera. „Ale hlavní zásluhu na našem vítězství mají kluci, co hrají vepředu,“ říkal zkušený liberecký bojovník.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar se raduje z gólu.

Článek

„Připravovali jsme se na situaci, že hosté budou chtít zpočátku s námi držet krok. Trenér nás nabádal k trpělivosti. Vypadalo to, že naše rozehrávka je zdlouhavá, ale to byl záměr k tomu, abychom si otevřeli volný prostor. Našli jsme okénka v budějovické obraně a klíčový byl už první gól,“ líčil Nezmar. A pochválil celý tým. „Naše záloha produkuje parádní fotbal, máme pěkný přechod do útoku,“ vyzdvihl přednosti Liberce.

K výkonu hostí byl Nezmar diplomatický: „Na sledování soupeře jsem neměl čas. Soustředil jsem se na náš výkon. Pro nás není důležité, jakou sezónu prožívají Budějovice.“

Mohlo to být ještě lepší

Michal Breznaník zaujal tím, že svůj gól nedal jako obvykle z levé strany, ale trefil se z opačného prostoru. „Bylo to tím, že jsme si vyměnili místo s Pepou Šuralem, který hraje pravého záložníka,“ lakonicky poznamenal střelec, který v posledních čtyřech kolech zaznamenal pět branek!

„Z naší strany to mohlo být ještě lepší. Vždyť ve druhém poločase jsme neproměnili několik vyložených šancí. Trošku jsme zvolnili,“ konstatoval Theo Gebre Selassie. „V prvním poločase jsme měli na hřišti pohodu. Perfektní byl Breznaník. Dá gól ze situace, která ani není šancí. Obhodí si i dva hráče. Má skvělou formu,“ velebil Gebre Selassie svého spoluhráče. A na připomínku, že i on prožívá výborné období, odvětil s úsměvem. „Ale nedávám tolik gólů.“

Těší ho pohled na tabulku. „Sparta je ale po vítězství v Olomouci pořád o kousek výš. O titulu proto nepřemýšlíme. Hrajeme fotbal, který se líbí lidem, a sami se hrou bavíme,“ dodal Gebre Selassie, jehož čeká reprezentační sraz.

Reklama