Hlavní obsah

Cítím se skvěle, liboval si padesátník Šilhavý po dalším vítězství

Aktualizováno

Důvody k úsměvu měl liberecký fotbalový trenér Jaroslav Šilhavý po zápase Slovanu s Českými Budějovicemi. Mohlo ho těšit výborné představení jeho svěřenců, kteří neponechali nic náhodě a proti snaživému, ale fotbalově méně zdatnému soupeři si s chutí zastříleli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

Jak se cítíte jako čerstvý padesátník?

Teď dobře. Po takovém výsledku a výkonu je mi skvěle. Dík patří určitě hráčům, kteří se o to postarali. Hlavně předvedená hra ve druhém poločase nesla vysoké parametry, co se týče ofenzivního projevu. Jsem rád, že se nám podařilo zopakovat kvalitní fotbal i před domácím publikem. Nabídli jsme jim opravdu hodně gólových šancí.

Slíbil jste něco hráčům za vítězství?

Už si něco vybrali. Ale slíbil jsem jim, že je v případě tříbodového zisku dodatečně pozvu ještě na večeři. Určitě toho svého pozvání pro kluky nelituji. Hráči si to zaslouží.

Vaše padesátiny by možná ještě více vyšperkovalo pět gólů. Myslel jste na to?

Nechci být moc nahoře, ale někdo to na lavičce říkal, že by se pěkně vyjímalo pět branek k padesátce. Ale zůstávám při zemi, jsem rozumný a pokorný.

Co o výsledku 4:0 rozhodlo?

I budějovický trenér Cipro mluvil o tom, že jeho tým hrál do pětadvacáté minuty kombinační fotbal. Byl to vyrovnaný souboj ve středu pole. Ale pak jsme se prosadili třemi góly, což v předešlých zápasech s Duklou a Ostravou nevyšlo. Tentokrát jsme rozhodli už v prvním poločase.

Vnímal jste, že vaším soupeřem jsou právě Budějovice, kde jste až do léta působil?

Samozřejmě. Na jihu Čech mám pořád spoustu kamarádů, tenhle zápas byl trochu zvláštní. Shodou okolností jsem na budějovické lavičce končil v červnu při zápase právě tady v Liberci. Tehdy z toho byla remíza. Proto jsem měl i nyní jiný pocit, než při ostatních utkáních.

Jaké máte přání do další životní padesátky?

Zůstanu u fotbalu. Kdyby se nám povedly jako proti Budějovicím i tři zbývající zápasy v konci podzimu, tak bych se vůbec nezlobil.

Reklama

Související témata: