Hlavní obsah

Hráči asi víc mysleli na reprezentaci, čílil se Vrba po další ztrátě Plzně

PRAHA

Sedm ligových zápasů bez porážky vyneslo fotbalisty Plzně šest bodů za vedoucí Spartu a zdálo se, že ještě do zimní přestávky mohou obhájci titulu ukrojit další díl ztráty, kterou nabrali na startu podzimu. Nedělní porážka 1:2 na Slavii však vítězný marš Viktorie ukončila a ztráta znovu narostla na devět bodů. Zápasy následující hned po vystoupeních v Lize mistrů českým šampiónům příliš nesvědčí.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Václav Pilař z Plzně útočí na branku Slavie, za ním Milan Nitranský a brankář Kamil Čontofalský (oba ze Slavie).

Článek

Návrat do Edenu jim nevyšel. V úterý tady viktoriáni prohráli 0:4 s Bracelonou, v neděli nečekaně podlehli Slavii. Únava, ztráta koncentrace, menší soustředěnost na domácí soutěž...?

„Na únavu se rozhodně vymlouvat nebudeme. S Barcelonou jsme sice tři čtvrtiny zápasu hráli o deseti, ale proti Slavii jsme nastoupili až za pět dnů, což byl dostatek času,“ poukázal kouč Pavel Vrba.

Viktoria vyhrála jen tři z osmi utkání, jež následovala po duelech v Lize mistrů. Že by tedy měla problémy koncentrovat se zpátky na Gambrinus ligu? „Hráči zápas rozhodně neodchodili, půl hodiny byl náš výkon velmi dobrý. Chybou bylo, že jsme pak během pár minut dvakrát inkasovali. Spíš si myslím, že kluci měli v hlavě baráž s Černou Horou, která teď čeká reprezentaci, ale to se musíte zeptat jich,“ pátral trenér po odpovědi.

„Někteří určitě nepodali takový výkon, na jaký jsme zvyklí. Jako by už víc mysleli na postup na mistrovství Evropy a chyběl jim větší důraz. Snad to zvládnou aspoň v pátek a potom v úterý,“ popřál zklamaný Vrba štěstí národnímu týmu.

Kouč Pavel Vrba se v Edenu bodů nedočkal.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Plzeň má těžký podzim, chápe Straka

„Těší mě, že Plzeň je tam, kde je. Je však nesmírně těžké hrát celý podzim v rytmu středa – neděle. Já to zažil, když jsme hráli Ligu mistrů se Spartou. Pak vám schází poslední kick, jak já říkám,“ měl pro soupeře pochopení slávistický kouč František Straka, který na jaře 2006 zachránil Plzeň v první lize a tím vydatně přispěl k tomu, že letos získala historický titul.

„Horváth, Petržela či Bystroň za mnou přišli a pozdravili jsme se. Chápou to tak, že jsem udělal v Plzni dobrý kus práce. Co se tam teď vybudovalo, má velkou perspektivu,“ bájil Straka.

Pokud však jde o obhajobu titulu v této sezóně, ta bude po neděli pro Viktorii zase o něco složitější. „Teď je to o devět, ale ještě nedávno jsme na Spartu ztráceli bodů dvanáct. A do konce ligy je ještě hodně daleko,“ nedělá si vrásky jeden z reprezentantů Daniel Kolář.

Reklama

Související témata: