Hlavní obsah

VIDEO: Parašutista přistál v Edenu. Byla to hospodská sázka, říká

PRAHA

Snesl se z nebe jako bájný pták. Z černého nebe se snášel osvětlen mocnými reflektory, nebylo na pár okamžiků slavnějšího. V neděli zažili fanoušci na stadiónu v Edenu kuriózní a nečekaný přílet. Přítomní v přestávce zápasu Slavie s Plzní zažili překvapení v přímém přenosu. Desítky metrů nad pažitem se z ničeho nic objevil tajemný parašutista, který přistál přímo na trávě. On sám tvrdil, že šlo o hospodskou sázku, spíše se ale jednalo o propagaci počítačové hry.

Parušutista v Edenu

Článek

Překvapení diváci viděli přistání na hranici šestnáctky. Slavícího a spokojeného skokana se nekompromisně ujala pořadatelská služba a nevšedního návštěvníka, který zcela určitě neplatil, drsně vyprovodila ze hřiště. Přesto si ale od fanoušků vysloužil potlesk.

Muž měl na padáku nápis Uncharted, což je počítačová hra o dobrodruhovi a lovci pokladů ve stylu Indiana Jonese. S velkou pravděpodobností tak šlo o propagaci jejího třetího dílu, který vyšel na začátku listopadu. To parašutista vyvracel, na YouTube zveřejnil video, v němž svůj čin okomentoval jako "hospodskou sázku".

"Nemělo to žádný vyšší smysl, chtěl jsem zpropagovat ten sport. Byla to hospodská sázka a splněný sen, se Slavií to nemělo v podstatě nic společného. Nebyl to ani útok proti panu Strakovi nebo něco podobného. Jsem velký fanoušek fotbalu a byla to báječná, crazy záležitost," uvedl na videu Jan Pilík.

Tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková již dříve vysvětlovala Sport.cz záhadný počin takto: "Byla to součást přestávkového programu. Parašutista na svůj seskok upozornil technický úsek. Co ale bylo účelem akce, nevím."

Reklama