Hlavní obsah

Slavia v Hradci na čtvrtou výhru nedosáhla, Příbram vyplenila Baník

Čtvrté vítězství v řadě fotbalisté Slavie pod vedením kouče Františka Straky nevybojovali. Sérii Pražanů utnuli na vlastním trávníku fotbalisté Hradce Králové, kteří ve 14. kole nejvyšší soutěže se Slavií remizovali 1:1. V zápase týmů ze dna tabulky zvítězili domácí fotbalisté Českých Budějovic nad Viktorií Žižkov 1:0. Ve třetím nedělním duelu nestačili na domácím trávníku fotbalisté Ostravy na Příbram, které podlehli 0:2.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pavel Černý z Hradce Králové (vlevo) bojuje o míč se slávistickým Martinem Hurkou.

Článek

Kouzlo Františka Straky na fotbalisty Slavie působí. Před zápasem v Hradci Králové chtěli Pražané prodloužit sérii tří vítězství v řadě. Na hřišti Východočechů, kteří už šest duelů v řadě nevyhráli, všechno mluvilo v jejich prospěch. I první branky se dočkali. Janoušek se ukvapil při rozehrávce, balón sebral Hloušek, kterého právě Janoušek zastavil v rozporu s pravidly. Sudí nařídil zahrávání pokutového kopu a Pospěch penaltu bezpečně proměnil střelou pod horní tyč.

Domácí zareagovali na inkasovanou branku na konci úvodní půle skvělým startem do půle druhé. Ve 48. minutě domácí zakombinovali na pravé straně, k míči se dostal Černý a se štěstím propasíroval balón za Čontofálského v brance Slavie. Hradec Králové remizoval se Slavií 1:1.

Budějovice porazily Žižkov

Duel mezi domácími Českými Budějovicemi a Viktorií Žižkov byl zápasem dvou celků ze dna tabulky. Oba soupeři nasbírali v předchozích třinácti kolech shodně sedm bodů a ve vzájemném utkání šlo obrazně řečeno o šest bodů. Domácím se podařil vstup. Sandrovu střelu ale Vaclík kryl a Ondrášek balón do sítě nedorazil. Jihočeský kanonýr se dočkal až ve druhé půli. V 56. minutě naskočil na centr Sandra a hlavou vstřelil první a poslední gól zápasu.

Ostrava, která v předchozím kole zvítězila na Žižkově, chtěla zisk bodů potvrdit i před vlastními fanoušky v utkání proti Příbrami. Baníkovci se mohli radovat krátce před přestávkou. Ferenčík odcentroval k Cvernovi, který zblízka přestřelil prázdnou bránu. V nastaveném čase ale spálili vyloženou šanci i hosté. Po chybě obrany šel Papšys sám na domácího brankáře, ale přestřelil.

Středočeši o zisku tří bodů rozhodli ve druhé půli v rozmezí čtyř minut. V 71. minutě vypálil Mareš a překonal brankáře Pietrzkiewicze, který se balónu sice dotknul, ale vyrazit ho nedokázal. Mareš byl přitom na hřišti čtyři minuty. Druhou branku vzápětí přidal Wágner. Hostující útočník přešel přes Fantiše a střelou z ostrého úhlu trefil přesně pod břevno.

První fotbalová liga, 14. kolo:
Neděle:
Č. Budějovice - V. Žižkov 1:0on-line
Hr. Králové - Slavia 1:1on-line
Branky: 48. Černý - 44. Pospěch.
Ostrava - Příbram 0:2on-line
Branky: 71. Mareš, 74. Wágner.
Pondělí:
Bohemians 1905 - Sparta (18:30)on-line
Odehrané zápasy:
Jablonec - Olomouc 2:0
Dukla - Teplice 0:0
Slovácko - Liberec 1:2
Plzeň - Ml. Boleslav 3:2

Reklama