Hlavní obsah

Liberec dál prohání Spartu. Venku se nám nebývale daří, usmívá se Šilhavý

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Už se pomalu smiřovali s remízou, avšak v nastaveném čase je spasil útočník Michael Rabušic, jenž svým druhým gólem v zápase zařídil libereckým fotbalistům v prvoligovém utkání na hřišti Slovácka všechny tři body. Severočeši zvítězili popáté v řadě a minimálně do pondělka snížili na druhém místě tabulky Gambrinus ligy manko na vedoucí Spartu na tři body.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Michael Rabušic z Liberce (vpravo) a Petr Reinberk ze Slovácka.

Článek

„Že se nám povedlo rozhodnout střetnutí takhle na poslední chvíli, je trochu i otázkou štěstí. Domácí nás tlačili, získali řadu odražených míčů a dlouho to vypadalo na remízový zápas. Vítězný gól se ale povedlo v závěru vstřelit nám,“ liboval si dvaadvacetiletý Rabušic, který po letním přestupu z Brna v Liberci dokonale ožil. „Je to hlavně o spoluhráčích. A ty mám v novém působišti perfektní,“ pochvaloval si po výhře 2:1.

Jen několik vteřin před uplynutím dvouminutového nastavení obehrál další bývalý fotbalista Zbrojovky v libereckém dresu Šural v rohu šestnáctky Reinberka a po jeho centru Rabušic hlavou udeřil. Zabránit mu v tom nedokázal ani zkušený stoper Slovácka Trousil. „To mě strašně těší, že jsem se přes tak ostříleného borce prosadil. S Honzou Trousilem, s nímž jsem ještě nedávno nastupoval v jednom týmu ve Zbrojovce, jsem svedl během zápasu strašně moc tvrdých soubojů. Je i v pětatřiceti pořád výborným obráncem. Pěkně mě okopával. Ale nakonec jsem odcházel ze hřiště spokojenější,“ usmíval se Rabušic, který už v letošním ročníku první ligy zaznamenal sedm branek.

Lukáš Fujerik ze Slovácka (vlevo) a Jiří Fleišman z Liberce.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Jeho přínos pro mužstvo ocenil i liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. „Po přechodu k nám Michael pookřál. Moc se mi líbilo, jak neohroženě si naběhl v posledních sekundách do centrovaného balónu. Už jsem pomalu kalkuloval s plichtou, která by zřejmě utkání slušela víc, avšak nakonec rozhodla naše obrovská vůle po vítězství. Na soupeřových stadiónech se nám zatím nevídaně daří, ještě jsme venku v této sezóně ani jednou neprohráli,“ radoval se Šilhavý.

Jeho protějšek, trenér celku z Uherského Hradiště Miroslav Soukup, naopak netajil obrovské zklamání. „To, jak se nechal Reinberk chvíli před koncem Šuralem obehrát a dovolil mu odcentrovat, bylo trestuhodné. Druhou věcí je, že jsme se nechali poslední tři minuty úplně zatlačit do defenzívy a nakonec jsme na to krutě doplatili. Už se nám potřetí na podzim přihodilo, že jsme inkasovali rozhodující branku v nastavení. To mě strašně mrzí,“ přiznal Soukup.

Hodlá se svým mužstvem zapracovat na tom, aby Slovácko zvládalo závěry zápasů mnohem lépe. „Musíme v nich být mnohem aktivnější a držet míč na soupeřově polovině. Nechci ovšem, aby jedna hrubka smazala náš velmi solidní výkon s tak silným protivníkem. Liberecké jsme pořádně potrápili a můžeme jen litovat, že se nám nepovedlo urvat bodík, na nějž jsme rozhodně měli,“ domníval se Soukup.

Reklama

Související témata: