Hlavní obsah

Budějovice - Žižkov 1:0Budějovice díky Ondráškovi porazily v boji o záchranu Žižkov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Ondrášek 1 : 0

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v důležitém souboji o záchranu Žižkov 1:0 a ve 14. ligovém kole se dočkali teprve druhé výhry v sezoně. O jediný gól zápasu se stejně jako v nedávném utkání domácího poháru postaral nejlepší střelec Dynama Zdeněk Ondrášek, který má na kontě už sedm tref. Jihočeši se svému soupeři vzdálili v tabulce na rozdíl tří bodů, Viktoria ani na sedmý pokus venku nebodovala a zůstala předposlední.

Článek

Jihočeši začali stejně jako v posledním domácím utkání s Příbramí, které vyhráli vysoko 4:1, velkým náporem, ale tentokrát z něj rychlé vedení nevytěžili. Žižkov sice přimáčkli k jeho vápnu a získali řadu standardních situací, ale Vaclíka protáhl jen křížnou střelou Sandro.

Po rušné čtvrthodině upadla hra do ligového podprůměru. Domácí tlak ustal a spoře zaplněný stadion sledoval nezáživný a nepřesný fotbal bez šancí. Oba týmy jako by až příliš myslely na to, že v předešlých třinácti kolech získaly jen sedm bodů a že dnes potřebují zvítězit.

Po změně stran Českobudějovičtí opět přidali a záhy se dočkali odměny. V 54. minutě sice ještě Javorek po rohovém kopu v obrovské šanci hlavičkoval jen do vlastního spoluhráče, ale o dvě minuty později už Dynamo z dalšího centru udeřilo. Sandro rozehrál přímý kop z pravé strany do malého vápna, kam si naběhl Ondrášek a hlavičkou zaznamenal svůj sedmý gól v sezoně.

Až poté se Pražané vysunuli vpřed, ale brankáře Křížka za celý zápas nijak neohrozili a jen dokumentovali, proč všech sedm bodů získali doma. Naopak mohli být rádi, že neodjeli z jihu Čech s větším přídělem. Uchránil je od něj gólman Vaclík, na kterém si v posledních 20 minutách v pěti gólových šancích vylámali zuby Otepka, Ondrášek, Sandro, Javorek a v nastavení po samostatném úniku i Hudson.

14. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 56. Ondrášek. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Marek. ŽK: Ondrášek, Otepka, Rýdel - Böhm. Diváci: 2319.
Č. Budějovice: Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec - Klesa, Otepka (85. Pecka), Javorek, Sandro - Ondrášek (90. Hudson), Stráský (43. Rýdel). Trenér: Cipro.
Žižkov: Vaclík - Kadeřábek, Bodeček, Procházka, Starý - Šťastný (85. Musiol) - Slodowy (73. Bartl), Súkenník, Kalivoda, Bořil (64. Nestorovski) - Böhm. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: