Hlavní obsah

Žižkov předvedl zmar a utrpení

Pavel OrholzPrávo

Jak vypadá fotbalový zmar a utrpení předvedl v nedělním boji o udržení v Českých Budějovicích pražský Žižkov. Ani jednou nevystřelil za celý zápas na branku domácího Dynama a navíc ještě mohl dostat pořádný výprask, od kterého jej uchránil jen skvělý brankář Tomáš Vaclík. Českobudějovičtí se přitom radovali teprve z druhého vítězství, na které jim nakonec stačil jediný gól střelce Zdeňka Ondráška.

Foto: David Veis, ČTK

Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic se raduje z branky.

Článek

Ten vymazal Viktorii Žižkov dvěma góly z Ondrášovka  Cupu a nyní se trefil už ve třetím utkání v řadě proti stejnému soupeři. „Měl jsem ještě další šance, ale jsem rád za ten jeden gól a díkybohu, že byl vítězný. Vaclík si i v předchozích zápasech při mých šancích vždycky šáhl na míč a i tentokrát to bylo podobné. Byl to nádherný centr od Sandra a já ho jen lízl hlavou,“ pochvaloval si trefu z 56 minuty Ondrášek.

Žižkov byl od úvodní minuty horším mužstvem, ale dlouho to vypadalo, že zápas může skončit bez branek. První poločas se totiž nevedl ani Jihočechům. „Začali jsme dobře. Pak na nás byla vidět velká nervozita, někteří hráči jako by nevěděli, o co jde, a někteří hráli tak nervózně, jako kdyby nechtěli ani balón. Ve druhém poločase to už bylo, o něčem jiném, i když co jsme nedali za šance je trestuhodné. Po konci zápasu se mi hodně ulevilo,“ přiznal trenér Budějovic František Cipro.

Nejvytíženějším hráčem na hřišti byl bezesporu brankář Tomáš Vaclík, který po obdržené brance a otevření hry, chytal šanci za šancí. Vykryl střely z vyložených pozic od Ondráška i sólový únik Hudsona.„Je pravda, že jsem už na to skoro zvyklý. Jakmile dostaneme gól, začne naše obrana jančit. Naštěstí jsme tady nedostali žádnou raketu,“ krčil rameny brankář.

Trenér Žižkova Martin Pulpit i přes chabý výkon našel ve hře svého týmu pozitiva. „Myslím, že hráče mohu pochválit za zodpovědnost v defenzivě. Naopak nám nešla ofenzivní fáze,“ konstatoval Pulpit, ale připustil, že jeho mužstvo mohlo prohrát i větším brankovým rozdílem.

Reklama

Související témata: