Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 2:1Plzeňský mistr bez Pilaře v sestavě v Příbrami selhal a prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Pleško 1 : 0
52. Wágner 2 : 0
74. Čišovský 2 : 1

PŘÍBRAM

Plzeň počtvrté na podzim v lize prohrála. Tentokrát nestačila na Příbram, která byla po většinu zápasu jasně lepší a mohla vyhrát vyšším rozdílem, kdyby nejméně dvě tutovky nezahodila. Na Plzni jako by ležela únava z pohárové bitvy v Minsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Pleško se raduje z branky

Článek

Pilaře, který nebyl nominován k utkání, protože podepsal smlouvu Wolfsburgu a plzeňští šéfové se na něj zlobí, nahradil na levém okraji středové řady Ďuriš. V chladném a větrném večeru začali aktivněji domácí a během první desetiminutovky musel Čech zasahovat po dalekonosné střele Štochla a zachraňovat na poslední chvíli před Wágnerem. O pár minut později ukopl míč v šestnáctce Koukalovi a po následném rohovém kopu chyběl Štochlovi krok k tomu, aby mistr prohrával. Viktorka mohla jít do vedení v 18. minutě, ale Ďurišův lob přes Hrušku o dva metry minul branku.

Domácí rychlou kombinací rozebírali plzeňskou defenzívu, která chvílemi působila těžkopádným dojmem. Když se za ni dostal Mareš, sudí jeho gólovou akci zastavil pro ofsajd, který jak se ukázalo, viděl jenom on. Po další bleskové akci střílel Koukal těsně vedle levé tyče a když se později znovu objevil za obranou, asistent Blažej opět zvedl praporek... Domácí se přeci jenom dočkali. Koukal našel přesnou přihrávkou Pleška a ten poslal míč levačkou nezadržitelně k tyči.

Plzeň nebyla ve své kůži, i když se snažila zvýšit obrátky. Třikrát se dostala do šestnáctky, ale ani jednou k zakončení. Naopak na druhé straně vyzkoušel pozornost Čecha ráno z dvaceti metrů Tarczal. V první půli domácí Plzeň jednoznačně přehráli, zatímco hosté si nevytvořili jedinou vážnou příležitost, jejich pověstné bleskové protiútoky si Příbram dokázala pohlídat.

Hned v úvodu druhé půle mohlo být srovnáno. Rajtorala poslal podél pravé postranní čáry do průniku Petržela, přesný centr našel nekrytého Bakoše, který hlavičkoval do tyče. Míč se kutálel po čáře, ale nikdo z hráčů hostí se k němu nedostal, takže obrana ho včas uklidila do bezpečí. Plzeň tlačila a po dalším závaru zlikvidoval pokus Čišovského Hruška. Za promarněné akce přišel trest. Čišovský ztratil míč na své polovině, Pleško utekl po levé straně a jeho střílenou přihrávku poslal zblízka Wágner do sítě.

Domácím narostla křídla, po další plzeňské ztrátě míče poslal Koukal ideální přihrávku Wágnerovi, ale toho tentokrát Čech vychytal. Hosté se snažili o vyrovnání, ale často chybovali v rozehrávce. Když jim prchal Mareš, Jiráček s Limberským měli co dělat, aby ho zastavili. Když se Viktorka nedokázala prosadit v šestnáctce, zkusil to Horváth ze čtyřiceti metrů, a později i přímo z rohu, ale také marně.

Po další akci Mareše a nedůsledné malé domů Limberského Čech na poslední chvíli vykopl míč před dotírajícím příbramským hráčem alespoň do vzduchu. Hosté se znovu na pár minut usadili před domácí šestnáctkou, ale nezachytili další brejk a nebýt ukvapenosti Pilíka po přihrávce Papšyse, mohlo s nimi být ještě znovu zle. O chvilku později jim znovu zatopil Papšys, ale míč dal opačnou faleš. Čtvrt hodinu před konce se ocitl po chybě Bystroně tváří v tvář Čechovi Wágner, ale míč napálil do plzeňského gólmana.

Za zmaření obrovské šance přišel trest. Plzeň z protiútoku vybojovala roh, který rozehrál dvou stý ligový zápas slavící Petržela a jeho centr trefil Čišovský hlavou přesně pod břevno. Hosté se pak zlobili, když sudí neposoudil jako penaltovou ruku Hejdy, kterou mu nastřelil Rajtoral. Domácí se zuby nehty bránili tlaku soupeře. Po ojedinělé akci pálil těsně nad branku Papšys.

FK Příbram - Viktoria Plzeň 2:
Branky: 36. Pleško, 53. Wágner - 76. Čišovský. Rozhodčí: Kocourek - Štěrba, Blažej. ŽK: Krejčí, Koukal, Štochl, Divíšek, Šlapák - Kolář, Limberský. Diváci: 6670. Poločas 1:0.
Příbram: Hruška - Štochl, Krejčí, Hejda, Divíšek - Mareš (90. P. Pilík), Koukal, Tarczal, T. Pilík (77. Šlapák), Pleško (65. Papšys) - Wágner. Trenér: Vavruška.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (89. Hora), Kolář (66. Darida), Ďuriš (61. Fillo) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama