Hlavní obsah

Teplický mladík Vůch dal první ligový gól a může tykat masérovi

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se rozloučili s domácími příznivci na podzim vítězstvím 2:0 nad týmem Bohemians 1905. Pro severočeský celek to bylo druhé ligové utkání v řadě proti pražskému soupeři a ani v jednom z nich neinkasoval.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Teplic Petr

Článek

„Mužstvo mě potěšilo dobrým výkonem, kterým se snažilo odčinit předešlé bezbrankové vystoupení na Strahově. Tam jsme proti Dukle nehráli optimálně, i když jsme také nedostali gól,“ konstatoval teplický trenér Petr Rada.

A přiznal, že sledoval minulý zápas Bohemians 1905 se Spartou, aby si „nastudoval“ hru klokanů. „Hráče jsem upozorňoval hlavně na to, aby hlídali důrazné útočníky Škodu s Nešporem. A nedali jim prostor před naší brankou. Myslím, že jsme je dobře atakovali při přebírání míče, takže se do šancí moc nedostali. Ukázalo se, že Pražané mají potíže se složením obrany, kde museli improvizovat,“ rozebíral kouč.

O góly Teplic do sítě Bohemians 1905 se postarali Egon Vůch a Andrej Kerič. Prvně jmenovaný se trefil v lize vůbec poprvé v kariéře. A to při svém desátém startu, přitom premiérovém v základní sestavě.

„Vůch ale nastoupil od začátku už v pohárovém duelu s druholigovou Karvinou. I když to není liga, stavím tuhle soutěž na stejnou úroveň. Egon na tréninku dobře pracoval a rozhodli jsme se dát mu příležitost i proti Bohemce. Má předpoklady k tomu, aby se stal stabilním ligovým hráčem,“ povídal kouč na adresu dvacetiletého Vůcha. „Tím, že vstřelil svůj první ligový gól, může tykat masérovi Edovi Poustkovi,“ prozradil Rada ještě na ambiciózního mladíka.

Poslední zápas v kalendářním roce sehrají Tepličtí v neděli v Hradci Králové. „Soupeři máme co oplácet. Ve druhém podzimním kole jsme s ním doma prohráli ostudně 0:3. To musíme napravit, abychom přezimovali v solidním kontaktu s nejlepší pěticí v tabulce,“ dodal trenér.

Reklama

Související témata: