Hlavní obsah

Ztracený syn Pilař se do sestavy Plzně vrátil a výhru nad klokany jistil

Nejenže se ztracený a v uplynulých dnech tolik propíraný Pilař po necelém týdnu vrátil do plzeňské sestavy, ale v epilogu ligového podzimu jistil třetím gólem výhru svého týmu nad všelijak slátanými a v hodně improvizované sestavě hrajícími pražskými klokany. Výhru 4:1 zaslouženou, protože Bohemians sice obhájce titulu šokovali rychlou vedoucí brankou, ale pak už byli pro Vrbův tým jen příjemným sparring partnerem v generálce na úterní duel Ligy mistrů s AC Milán.

Foto: David W Cerny , Reuters

Marek Bakoš (vpravo) a Petr Jiráček (vlevo) se radují z gólu Václava Pilaře.

Článek

Hloupost na druhou, o kterou se Čišovský postaral. Ještě větší, jíž ho plzeňský gólman Čech trumfnul. Na tribunách probírali fanoušci víc los evropského šampionátu, než aby se věnovali dění na trávníku, takže ani neregistrovali, že klokani díky dvěma minelám domácích hráčů už po čtyřech minutách vedou.

Čišovský totiž úplně zapomněl na Nešpora, Čech proti němu nesmyslně vyběhl, takže mladý útočník Pražanů střílel zpoza šestnáctky do prázdné brány. "Jenže ten gól přišel až moc brzy," posteskl si kouč Bohemians Pavel Medynský. "My jsme na tak laciné branky odborníci," zlobil se naopak domácí trenér Pavbel Vrba.

Za osm minut se ovšem plzeňský brankář při střele Borka za svůj kiks parádním zákrokem omluvil, svůj tým podržel a ten za dvě minuty skóre otočil. Nejprve z penalty nařízené za zákrok Jindřiška na Rajtorala, vzápětí parádní ránou Rajtorala, který využil toho, že obraně Pražanů se z kolotoče rychlých přihrávek zamotala hlava, jako dětem na pouťovém řetízkáči.

"Kolář mně předložil moc parádní balón a tohle je trefit umím," liboval si Rajtoral.

Plzeňští fotbalisté Milan Petržela (vlevo) a David Limberský se radují z gólu do sítě Bohemians 1905.foto: ČTK/Petr Eret

Nešpor sice měl po půlhodině možnost zápas ještě zdramatizovat, ale jeho střela tyč domácí brány snad o metr minula, takže bylo na ztraceném a znovu nalezeném synovi Pilařovi, aby slalomem vyškolil obranu hostů a z deseti metrů překonal bezmocného Sňozíka potřetí.

"Byl jsem s jeho výkonem spokojen a samozřejmě bych byl rád, kdyby zůstal i na jaře. Ale nemohu sloužit, jak se věci kolem něho mají, žádné nové infromace nemám. A u jednání s Hradcem, Wolfsburgem a panem Stejskalem také nejsem," glosoval návrat do plzeňské sestavy trenér Pavel Vrba.

Jasně že s dvoubrankovým náskokem začala Plzeň myslet víc na úterní duel s AC Milán v Champions League než na gólovou popravu klokanů. Na mokrém a vytrvalým deštěm skrápěném trávníku měla sice převahu, ale protože už hrála jen na půl plynu, bez rychlosti, nasazení a patřičného důrazu a přesnosti, hodně často trenéra Vrbu vytáčela.

Václav Pilař se proti Bohemians 1905 vrátil do sestavy a k výhře pomohl parádním gólem.foto: ČTK/Petr Eret

Žádný div, když třeba Kraják domácí obraně utekl a mohl utkání ještě zdramatizovat. Trefil však jen břevno, takže na střídajícím Daridovi bylo, aby svým prvním ligovým gólem v životě odmítl komplikace a vítězství Viktorie pojistil.

Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 4:1
Branky: 24. Horváth z penalty, 26, Rajtoral, 41. Pilař, 84. Darida – 4. Nešpor. Rozhodčí: Adámek – Košec, Handlíř. ŽK: Jindřišek, Kraják, Nešpor, Michálek (všichni  Bohemians). Diváci: 6 090. Poločas 3:1.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (77. Darida), Kolář (65. Ďuriš), Pilař (87. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Bohemians 1905: Sňozík - Moravec, Lukáš, Cseh, Jindřišek - Michálek, Borek, Kraus, Šumský, Kraják - Nešpor (83. Bálek). Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: