Hlavní obsah

Slavia - Liberec 1:3Liberec po Letné vyloupil i Eden, slávističtí fandové pěnili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Štajner (penalta) 0 : 1
34. Gebre Selassie 0 : 2
62. Breznaník 0 : 3
77. Latka 1 : 3

Liberecký válec jeden dál, posedmé bez prohry. Severočeši po sparťanské Letné vyplenili i slávistický Eden, z něhož zněl mohutný vzteklý pokřik ´Straka ven´. Pod tímto koučem červenobílí prohráli vůbec poprvé doma. Skončila série pěti utkání bez porážky, která zmírňovala nenávist vůči sparťanskému symbolu na lavičce Slavie.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Liberečtí se na Slavii radují... Zleva Josef Šural, Jiří Štajner a střelec druhé branky Theodor Gebre Selassie.

Článek

Liberec se přinejmenším do dnešního večera výrazně přibližuje vedoucí Spartě.

Tábory fandů už před utkáním počastovaly nepřítele - slávistický svého kouče, liberecký bůhvíproč svazového šéfa Peltu. Snad proto, že je spojen s regionálním rivalem Jabloncem.

A pak už to šlo ráz na ráz. Slávistům nehrálo do karet nic, Jarolímovu nebezpečnou střelu v 11. minutě Bičík vyrazil. Na druhé straně Štajner otevíral skóre z penalty za Trubilovo sražení snaživého Gebre Selassieho.

Na druhé straně se pokutového kopu domácí za ruku domáhali marně. A když Gebre Selassie zakončoval báječnou akci, kterou táhl s Breznaníkem a Rabušicem, bylo takřka hotovo.

Po pauze sice střídající Milutinovič přínesl mírné oživení domácí hry, ale to bylo vše.

Breznaník slávisty po individuální akci nápřahem z 20 metrů dorazil. Latka vysouvající se na hrot jen korigoval, a tak slávisté padli poprvé od 17. 10., kdy prohráli na Žïžkově v prvním utkání pod Strakou.

Zároveň na patnácti skončila červenobílá série bez prohry na domácím stadiónu, zato Liberec drží venkovní neporazitelnost.

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:3 (0:2)
Branky: 77. Latka - 29. Štajner z pen., 34. Gebre Selassie, 62. Breznaník. Rozhodčí: Drábek - Dobrovolný, Nádvorník. ŽK: Blažek, Milutinovič, Trubila - Karišik. Diváci: 4851.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Hloušek - Vlček (69. Petrák), Jarolím, Cicman (37. Milutinovič), Trubila (46. Hurka) - Janda - Blažek. Trenér: Straka.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (82. Rilke), Vácha, Janů, Breznaník (74. Bosančič) - Štajner - Rabušic (90. Kelič). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: