Hlavní obsah

Sparta zlomila prokletí. Spekulace nám ale na klidu nepřidaly, přiznával Jarošík

Radoval se stejně, jako mladí spoluhráči kolem něho. Nejzkušenější ze sparťanských fotbalistů Jiří Jarošík si totiž v nevlídné sobotní jablonecké noci uvědomoval, jak moc důležité bylo, že jeho tým zlomil severočeské prokletí a po čtyřech letech v Jablonci konečně vyhrál. Důležité pro klidné přezimování v čele tabulky, dost možná důležité i před rošádami, k nimž v realizačním týmu i hráčském kádru má ve Spartě v příštích dnech dojít.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Jarošík se raduje z devátého podzimního vítězství na cizím hřišti.

Článek

Poslední podzimní duel v Jablonci jste zvládli, na severu Čech konečně vyhráli, takže na Letné by měl při úctyhodném čtyřicetibodovém zisku zavládnout klid. Tedy klid alespoň relativní...

Jasně že jsme rádi, že černá sparťanská série v Jablonci skončila a že jsme i devátý podzimní zápas na cizím hřišti zvládli za tři body.

Vítězství je pro vás určitě o to cennější, že Jablonec byl až do sobotního večerního utkání týmem s nejlepší bilancí na domácím hřišti.

A my zase mužstvem s nejlepší bilancí venku, takže bylo důležité, abychom ji udrželi a dál natáhli.

Povedlo se, takže s ligovým podzimem můžete být spokojeni.

Úvod jsme měli skutečně přímo pohádkový, neboť jsme byli k nezastavení. Pak na nás ovšem dolehla krize a dvakrát jsme dostali za uši. A mohli jsme dostat ještě jednou, protože zápas v Teplicích jsme přestáli a nakonec vyhráli se štěstím. Fotbalově nám to nešlo, takže nezbývalo než bojovat a zbývající podzimní utkání urvat. Což byl ostatně i případ jabloneckého střetnutí.

Radost sparťanů Krejčího a Grajciara.foto: Právo/Jan Handrejch

Před jarním pokračováním máte na druhý Liberce šestibodový náskok a na plzeňského obhájce titulu dokonce desetibodový, takže ligový primát se vám doslova vnucuje.

Jsme samo sebou rádi, že jsme si udrželi šestibodový náskok, neboť před zápasem v Jablonci jsme pochopitelně věděli, že Liberec vyhrál na Slavii a v případě našeho zaváhání by se mohl dotáhnout na dohled.  Šest bodů je slibných, ale zbývá pořád ještě hodně utkání.  Náskok však máme a můžeme se přes zimu tudíž v klidu připravovat na jaro.

Narazil jste na  domácí zápasy s Libercem a Mladou Boleslaví, v nichž jste před sparťanským publikem shodně prohráli 0:3. Právě po těchto utkáních se začalo vehementně spekulovat o trenérských změnách na Letné a rošádách v realizačním týmu...

Nechtěl bych situaci rozebírat, ale podle mého celá záležitost vyplula na veřejnost dřív, než měla. Ještě alespoň měsíc měla zůstat v kabině nebo alespoň na Spartě a k řešení mohlo dojít až po sezóně. Ani hráčům, ani trenérům na klidu rozhodně nepřidalo, že se informace dostaly ven a hodně se o nich spekulovalo.

Myslíte, že jste jabloneckou výhrou trenéra Martina Haška na lavičce Sparty podrželi?

To není otázka pro mě. Ať ji řeší klubové představenstvo nebo prezident.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 hrají Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava