Hlavní obsah

Plány Sparty se komplikují, Olomouc trenéra Jílka na Letnou nepustila

OLOMOUC

Plány fotbalové Sparty na změny v realizačním týmu se komplikují. Už je totiž stoprocentně jisté, že nový generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík, který ve funkci vystřídá odvolaného Jozefa Chovance, na Letnou nepřivede jako asistenta svou pravou ruku u reprezentační devatenáctky, olomouckého trenéra Václava Jílka. „Klubové vedení rozhodlo, že ho na Letnou neuvolníme,“ potvrdil po pátečním sezení generality hanáckého klubu sportovní manažer Sigmy Jan Gottvald.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský šéf Daniel Křetínský (vlevo) a nový generální manažer Jaroslav Hřebík budou muset hledat po olomouckém odmítnutí na letenskou lavičku navého muže.

Článek

Už v úterý chce fotbalová Sparta představit nový realizační tým, který povede podzimního lídra na jaře. K oficiální inauguraci by mělo dojít na Letné nejspíše v úterý, i když je otázkou, zda nenastane další odklad. To proto, že funkce jednoho z trenérů ligového týmu zůstává po krachu olomouckých námluv neobsazena a Hřebík tudíž musí hledat náhradní řešení.

Olomoucký trenér Václav Jílek byl totiž pro Hřebíka první volbou a ještě ve čtvrtek se zdálo, že se na Letné skutečně objeví. „Nabídka Sparty mě potěšila a na Letnou chci,“ hlásil mladý kouč ještě ve čtvrtek. V pátek ovšem zasedlo klubové vedení Sigmy a souhlas mu nedalo. A to přesto, že se Sparta snažila kompenzovat jeho angažování uvolněním záložníka Jakuba Podaného na hostování.

„Pochopitelně že vítám, že trenér Jílek v Olomouci zůstává,“ oddechl si po sezení klubového vedení nový sportovní manažer Sigmy Jan Gottvald.  “Měl jsem sice nachystánu náhradní variantu, ale takhle mi ubylo starostí,“ prohlásil pro klubové stránky.

„Mám v Sigmě platnou smlouvu, kterou nemohu, ani nechci porušit. Eminentní zájem Sparty mě samozřejmě potěšil, ale vedení Sigmy mě neuvolnilo. Zůstávám proto v Olomouci a jsem připraven vynaložit veškerou energii, aby se naše mužstvo v nejvyšší soutěži zachránilo,“ přijal verdikt s klidem pětatřicetiletý Jílek, jemuž cestu do Prahy zkomplikovalo to, že po jmenování Petra Uličného hlavním trenérem povýšil do role jeho asistenta.

Sparta sice odmítá složení nového realizačního týmu komentovat, nicméně některá jména jsou jistotou. Generálním sportovním manažerem se stane Jaroslav Hřebík, který ovšem i po odchodu ze Strahova zůstane trenérem reprezentační devatenáctky, v roli prvního trenéra zůstane Martin Hašek, trenérem gólmanů se po Janu Stejskalovi stane Pavel Srníček, role vedoucího mužstva se po Davidu Simonovi ujme někdejší sparťanský fotbalista Miroslav Baranek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice