Hlavní obsah

Barankův návrat nejvíc potěšil syna

PRAHA

Spartě pomohl k pěti titulům. Po sedmi letech se Miroslav Baranek na Letnou vrací jako vedoucí mužstva. „Když mě vedení Sparty oslovilo, vůbec jsem neváhal. Jsem tady doma,“ říká.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Miroslav Baranek vyhrál se Spartou pět ligových titulů.

Článek

Do nové role se vžívá s vervou. „Učím se administrativu, která bude také náplní mojí práce. Vedle kvalitní němčiny a dobré polštiny musím zvládnout i angličtinu. Ale hlavně počítám s tím, že budu spojkou mezi kabinou, trenéry a vedením. Chci být u týmu, budu pomáhat i při trénincích. Kopačky jsem ještě nezul, takže strach nemám,“ pokračuje a nad dotazem, zda se vrátí na hřiště, pokud zjistí, že je lepší než někteří hráči stávajícího kádru, se jen usmívá. „Lepší snad nebudu, Sparta má výborné fotbalisty.“

I když v divizním Prostějově prodloužil smlouvu, rozhodování bylo jednoduché… „Sparta jasně vyhrála. Jsem rád, že mi na Hané vyšli vstříc. Moje aktivní kariéra skončila. Samozřejmě mě ale nohy svrbět budou, takže si nejspíš najdu nějaký malý klub, kde si ještě zakopu, když mi to čas dovolí,“ přiznává. Nabídky už se prý hrnou.

Svým návratem na Letnou v každém případě udělal největší radost osmiletému synu Matějovi. „Kope za Admiru, ale je sparťan. Protekci mít nebude, věřím ale, že se na Letnou dostane díky svým výkonům,“ přeje si otec Baranek.

Reklama

Související témata: