Hlavní obsah

Dovedu si představit všechno, Plzeň i Budějky, řekl Řepka dojatý ze silvestrovského loučení

PRAHA

Vyhazovali ho do vzduchu, skandovali, děkovali mu. „V první moment jsem se fakt bál, že mě lidi umačkají,“ přiznával teď už exsparťanský stoper Tomáš Řepka, že byl celý naměkko z toho, jaké rozloučení mu letenští fanoušci při tradičním Silvestrovském derby internacionálů nachystali. „Úplně stejné, jako když jsem končil na West Hamu,“ vybavila se mu anglická štace a slzy, které tehdy také jen těžko zamačkával. Na umělé trávě v Edenu na tom byl podobně...

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka mezi fanoušky Sparty při Silvestrovském derby.

Článek

Víc než stovka letenských fans napochodovala do silvestrovského Edenu. Jasně že za asistence policie, protože kolorit derby musel být přece i v poslední den roku dokonalý. Samozřejmě s transparenty, že Řepka není člověk, ale Bůh, pochopitelně s plakáty, na nichž nejvěrnějších ze sparťanských věrných děkovali své letenské ikoně, stejně jako gólmanovi Blažkovi, jenž se rozloučil se Spartou také.

„Pro Jardu to bylo těžší, protože jeho konec přišel naráz. Já se na něj mohl připravovat pomalu celý podzim,“ dobíral si Tomáš Řepka svého spoluhráče, s nímž teprve před pár dny ukončili své sparťanské angažmá.

Fanoušci podporovali Tomáše Řepku i při Silvestrovském derby.foto: Právo/Petr Horník

„Nějaké signály jsem měl, ale fakt jsem nečekal, že dorazí tolik lidí. Natož že nám nachystají takové rozloučení,“ doznával i Jaromír Blažek, že našlapané ochozy plné sparťanských fanoušků ho překvapily. Permanentně skandované díky, adresované jemu, stejně jako Řepkovi, zrovna tak.

Tomáš Řepka ve sparťanském dresu (dále) se objímá s brankářem Jaromírem Blažkem v Silvestrovském derby.foto: Právo/Petr Horník

„Možná že by bylo krásnější, kdybych se loučil jako hráč Sparty v normálním soutěžním zápase, ale tohle bylo zase spontánnější, upřímnější a o to cennější,“ připojoval se Řepka, když se sedmdesát minut v Edenu naplnilo, Sparta po čtyřech letech v Silvestrovském derby nad Slavií 3:1 vyhrála a fanoušci ho drapli, aby mu i hoblem i třeba vyhazováním do vzduchu vyjádřili své díky.

I žlutou za řečnění pro derby dostal

„Jsem strašně rád, že jsem se mohl se všemi někdejšími spoluhráči sejít a zase si s nimi čutnout. A samozřejmě že jsme derby vyhráli, protože o to podzimní ligové jsem přišel,“ přiznával, že mu fotbalový Silvestr v Edenu udělal radost hned dvojnásobnou. „Opravdu to bylo stejné, jako když jsem končil anglické angažmá a loučil se s West Hamem. Úžasné... A i lidi museli být spokojeni, protože žlutou kartu za řečnění, která k derby prostě po léta patřila, jsem také dostal.“

Tomáš Řepka v dresu Sparty dostává v Silvestrovském derby žlutou kartu.foto: Právo/Petr Horník

Teď už se Tomáš Řepka rozloučil i se Spartou, ale na konec fotbalové kariéry rozhodně nepomýšlí. „Snad kdybych měl problémy s koleny nebo kotníky, šel bych kopat někam divizi. Ale cítím se zdravý a do fotbalu mám pořád chuť, takže po Novém roce začnu jednat a vybírat nové angažmá,“ potvrdil, že na fotbalový důchod rozhodně nepomýšlí. „Času už moc není, dávám si ještě pět dnů, abych se rozhodl a určil svou budoucnost.“

Řepka: Do ciziny už nepůjdu

V posledních dnech končícího roku poletovaly vzduchem spekulace pohrávající si s Řepkovým koketováním s Českými Budějovicemi nebo třeba Plzní, která musí vzhledem k distanci, jež při prokázání dopinku hrozí Davidu Bystroňovi, najít promptně zkušeného stopera.

Tomáš Řepka a Pavel Kuka v Silvestrovském derby Sparty se Slavií.foto: Právo/Petr Horník

„Nějaké nabídky mám, ale konkrétní v tuto chvíli nebudu. Prozradím jen to, že chceme zůstat v tuzemsku a že ani případné dojíždění by mně problémy nedělalo. Pokud by tedy nešlo o Ostravu, samo sebou,“ vykroutil se  Řepka diplomaticky z přímé odpovědi.

„O zájmu Českých Budějovic ale fakt nic nevím. Když ale přijdou a osloví mě, můžeme si sednout. A s Plzní je to stejné. Dovedu si prostě představit spoustu věcí, jen angažmá v cizině už ne. Jednak čekáme s přítelkyní rodinu, hlavně jsem však už příliš starý, než abych někde začínal,“ nakonec se rebel z Letné přece jen rozpovídal mezi davem sparťanských fans, který mu nepřestával provolávat slávu a po jeho posledním zápase v rudém dresu mu děkovat.

Tým Sparty v Silvestrovském derbyfoto: Právo/Petr Horník

Reklama