Hlavní obsah

Lamparda se bojím, jen nevím, jestli přijde, usmívá se kapitán Slavie

PRAHA

Strakovy galeje jsou v plném proudu. Výběhem v Krčském lese začala pro fotbalisty Slavie neoblíbená zimní příprava. Sešívaní budou během ní spřádat plány, jak se z desátého místa po podzimu posunout na jaře v Gambrinus lize co nejvýš. Nejlépe na pohárovou třetí příčku, na niž ovšem ztrácejí deset bodů. „Evropské poháry bych si ještě aspoň jednou rád zahrál,“ říká kapitán červenobílých Lukáš Jarolím (35).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér František Straka (vpravo) a Lukáš Jarolím na tréninku Slavie

Článek

Hotový sadista, tenhle Straka. Jako by mu nestačilo, že na úvod zimní přípravy bude své fotbalisty honit v lesích a po horách jako nadmuté kozy. Ke všemu jim vyhrožuje příchodem nekalé konkurence z Premier League...

„Co vím, tak v Chelsea končí snad sedm hráčů a všechny mám na svém seznamu vytipovaných posil. Včetně Maloudy, Drogby. Lampard taky končí. Volal mi a ptal se, kolik tady chodí na fotbal diváků. Říkal jsem mu, že plný dům. Je tedy připravený přijít,“ vtipkoval trenér František Straka na startu přípravy.

Hráči však věděli, že kouči musejí odpovědět ve stejném duchu. „Lampard bude velká konkurence, takže trochu strachu z jeho příchodu u mě bude. Jen nevím, jestli to vyjde,“ reagoval s cukajícími koutky nejzkušenější záložník týmu Lukáš Jarolím.

Lukáš Jarolím (vlevo) a Stanislav Vlček se radují z vítězství.foto: ČTK/Zbyněk Stanislav

Zimní galeje byly výživné s tátou i s Petroušem

Když ještě Slavii trénoval jeho otec Karel, byl právě zimními galejemi vyhlášený. Syn Lukáš má pro strach uděláno. „Loni tu už táta nebyl – a zimní příprava s Michalem Petroušem byla také hodně náročná. Byli jsme v Peci pod Sněžkou a trénovali i čtyřikrát denně, což bylo opravdu těžké. Navíc se přidala nejistá situace kolem Slavie, nevěděli jsme, jak to vůbec bude vypadat. Takže jak po fyzické, tak po psychické stránce pro mě byla loňská příprava asi nejhorší,“ poukázal Jarolím.

Kapitán vítá příchod útočníka Škody z Bohemky, ze základní jedenáctky totiž v zimě odešli Janda s Hlouškem. „Pokud by je nikdo nenahradil, tak je odchod hráčů ze základní sestavy vždy oslabením. Uvidíme, kdo všechno přijde. Máme spoustu mladých kluků, kteří mají předpoklady, aby se v lize jednou prosadili. V osmnácti však těžko mohou naskočit a okamžitě podávat stabilní výkony.“

Trenér Straka ohlásil útok na posun do horní poloviny tabulky. A neodepsal ještě ani návrat do pohárové Evropy. Jenže z Ondrášovka Cupu červenobílí potupně vypadli v divizním Převýšově a v Gambrinus lize ztrácejí na třetí Plzeň deset bodů...

„Ztráta deset bodů je hodně. Potřebuji však nějakou motivaci a evropské poháry bych si ještě aspoň jednou rád zahrál. Mám smlouvu na rok a půl. Bylo by fantastické, kdyby se to podařilo aspoň za rok,“ plánuje Lukáš Jarolím.

Reklama

Související témata: