Hlavní obsah

Řepka si odložil polosmrt a vzal Budějky. Tomáš už je náš, hlásí Dynamo

Ničeho se nebojí tolik, jako konce fotbalové kariéry. Ten okamžik dokonce nazývá polosmrtí. A tak není divu, že po nedávném ukončení smlouvy ve Spartě vzal Tomáš Řepka angažmá v Dynamu České Budějovice. Minulé pondělí oslavil řízný stoper 38. narozeniny a již o týden později Jihočeši po krátkých námluvách vítězoslavně hlásí, že pro jarní bitvu o záchranu získali zvučnou posilu.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka v dresu Sparty během silvestrovského derby se Slavií.

Článek

Bez angažmá dlouho nezůstal. Pikantní štaci v mistrovské Plzni měl nadosah, fax z UEFA oznamující, že by nemohl nastoupit v jarním pokračování Evropské ligy proti Schalke, však senzační přesun zhatil. A tak obránce Tomáš Řepka nebude na jaře hrát o titul a poháry, ale o záchranu v nejvyšší soutěži.

„Fotbalový klub Dynamo České Budějovice získal do svých řad významnou posilu. Aktuálně třináctý celek tabulky Gambrinus ligy posílí bývalý obránce Fiorentiny nebo West Hamu United Tomáš Řepka (38), který v zimě skončil své působení v pražské Spartě,“ oznámil jihočeský klub v pondělí odpoledne.

České Budějovice mají v celém průběhu sezóny problémy s defenzivou a příchod velezkušeného stopera samozřejmě vítají.

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

„Je jasné, že fotbalista formátu Tomáše Řepky bude pro tým jednoznačně přínosem. Jeho obrovské zkušenosti ze zahraničí i z Gambrinus ligy jsou k nezaplacení,“ pochvaluje si trenér Dynama František Cipro, který má radost především z toho, že do týmu přišel rozený vůdce a tahoun: „Přesně takový typ fotbalisty nám v kabině chyběl. Tomáš dokáže svým zaujetím pro hru strhnout i ostatní spoluhráče k co nejlepším výkonům.“

Řepka byl s Jihočechy domluvený od soboty a jen se čekalo, zda návrh smlouvy schválí hráčův agent Pavel Paska. Ten se s Řepkou sešel v pondělí a její znění odsouhlasil.

Řepka dorazí do Českých Budějovic v úterý ráno. Hned dopoledne podepíše v Dynamu kontrakt na jeden a půl roku a následně absolvuje na stadiónu na Střeleckém ostrově za přítomnosti předsedy představenstva Karla Poborského tiskovou konferenci.

Po ní se okamžitě vydá za týmem na kondiční soustředění do Frymburku, kde po společném obědě s novými spoluhráči od 15:00 nastoupí k prvnímu tréninku, kterým bude výběh po okolí.

Řepka, to je nový budějovický hit

Jihočeši neskrývají své očekávání, že Řepkův příchod by měl být také skvělým obchodním tahem. Zájem o klub bude určitě větší, což může být zajímavé i pro potenciální nové sponzory a partnery.

„Za poslední týden se ohledně Dynama a Tomáše Řepky psalo jako snad nikdy před tím. Všechny sportovní noviny i internetové servery mají informace o příchodu Tomáše Řepky na prvních místech. Je to mediálně velice vděčné téma a určitě to náš klub zviditelňuje,“ pochvaluje si tiskový mluvčí Radim Šupka.

Tomáš Řepka podepisuje fanouškům svůj sparťanský dres s číslem dvě. Číslo zůstane, jen dres bude od jara jiný...foto: sparta.cz

Jihočeši doufají, že exsparťan vzbudí stejný zájem fanoušků, jako když se v roce 2005 vrátil internacionál Poborský do tehdy druholigového Dynama.

„Jméno Tomáše Řepky by mělo na Střelecký ostrov přitáhnout fanoušky. Slibujeme si od jeho příchodu, že se nám zvýší návštěvnost. Chtěli jsme dát signál budějovickému publiku, že o tom přemýšlíme a řešíme otázku návštěvnosti i vzhledem k tomu, že třeba v hokeji přicházeli v poslední době do Budějovic velice významní hráči. Chceme nějakým způsobem odměnit i naše fanoušky,“ poukázal Jiří Kotrba, generální manažer klubu.

První akce pro příznivce už je také připravena. Jako speciální dárek začne tuto středu na webových stránkách www.sportovniaukce.cz aukce originálního dresu Dynama s číslem 2, jmenovkou Řepka a vlastnoručním podpisem hráče...

Reklama

Související témata: