Hlavní obsah

Brankář Blažek možná zamíří do druholigové Jihlavy

Fotbalový brankář Jaromír Blažek, který v prosinci skončil v pražské Spartě, možná zakotví v druholigové Jihlavě. Do středy se má rozhodnout, zda výzvu v podobě angažmá v nižší soutěži přijme. Vedení jihlavského klubu už Blažkovi nabídku předložilo. Ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis řekl, že devětatřicetiletý gólman má nabídku ke spolupráci do konce sezóny a v případě postupu do první ligy ještě na příští soutěžní ročník.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Sparty Jaromír Blažek

Článek

"Teď je na Jaromírovi, jak se k tomu postaví. Z jednání s ním máme dobrý pocit. Už dlouho tvrdíme, že máme ambice a naším velkým snem je dostat se zpátky mezi elitu. K tomu dobrého brankáře nutně potřebujeme. Jaromír takové předpoklady má, ještě má motivaci ukázat svoje kvality," uvedl Tulis. Jihlava je po 16 odehraných zápasech ve druhé lize na třetím místě, má stejně bodů jako druhý tým soutěže Bohemians Praha a šest bodů ztrácí na vedoucí Ústí nad Labem. Mezi elitu postoupí první dva týmy.

Blažek byl ještě na začátku sezóny jasnou sparťanskou jedničkou, ale poté, co mu nevyšel zápas Evropské ligy na půdě Vaslui, výsadní postavení ztratil. V brance prvního týmu se do konce kalendářního roku už neobjevil. I proto, že jeho někdejší náhradník Milan Švenger v devíti ze třinácti ligových zápasů vychytal čisté konto.

Podobný osud jako Blažka po utkání ve Vaslui potkal i obránce Tomáše Řepku, který se také se Spartou v prosinci rozešel, a v úterý podepíše smlouvu v Českých Budějovicích. Dynamo se údajně zajímalo také o Blažka, ale nakonec od jeho angažování upustilo.

Blažek, který se s reprezentací podíval na evropské šampionáty v letech 2000, 2004 a 2008 a také na mistrovství světa v roce 2006, by si tak mohl kariéru prodloužit v Jihlavě. "Určitě o něj hodně stojíme," uvedl Tulis. Jihlavskou branku na podzim hájil Lotyš Maksims Uvarenko, ale ten podle Tulise projevil zájem vrátit se v dohledné době do rodné vlasti. Proto Jihlavané oslovili Blažka, gólmana s 390 ligovými starty, který by měl být novou jihlavskou hvězdou a také velkým lákadlem pro fanoušky.

Reklama

Související témata: