Hlavní obsah

Chceme uspět, ale nejdeme do rizika, říká teplický Rada o Tipsport lize

TEPLICE

Fotbalový trenér Petr Rada je specialistou na zimní turnaj, hraný během ledna pod názvem Tipsport liga. Organizátoři spočítali, že letos absolvuje v roli hlavního kouče už svůj jubilejní desátý ročník, když se na něm představil už se třemi prvoligovými severočeskými týmy. Kromě nynějších Teplic, které vedl i dvakrát v minulosti, to bylo i s Jabloncem a loni s Libercem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

„K turnaji přistupujeme, jak se na celek z horní poloviny prvoligové tabulky sluší a patří. V děčínské skupině jsme už zdolali druholigového lídra Ústí nad Labem a třetiligovou Roudnici. A chceme uspět i celkově. Tahákem pro fanoušky asi bude naše derby s Libercem 18. ledna,“ řekl Rada a pokračoval: „Zkoušíme nové hráče a nejdeme příliš do rizika z obav před zraněním, protože bych chtěl mít kompletní kádr na herní kemp na Kypru. Ale rozhodně nebereme Tipsport ligu na lehkou váhu.“

Vyzkouší Volka z Ústí

Na kondiční soustředění do německého Altenbergu vzali Tepličtí i ústeckého krajního záložníka Zdeňka Volka. Ten dal v podzimní části sedm gólů v druhé lize a byl tahounem aktuálně vedoucího týmu soutěže. Ještě loni na jaře hrál za Ústí první ligu. „Byla to dobrá zkušenost. Jsem ale rád, že se mi herně i střelecky vydařil i podzim, byť druhá liga není tak náročná jako nejvyšší soutěž. Nejsem typický střelec a spíš se snažím šance připravovat centry ze strany,“ glosoval Volek pozvánku do teplické přípravy.

Tepličtí na oplátku poslali do Ústí na rozehrání záložníka Patrika Láchu, člena stříbrné české reprezentace z loňského evropského šampionátu hráčů do 19 let.

Pevné místo v teplické sestavě by naopak měl mít útočník Aidin Mahmutovič. Během prosincové dovolené se doma v Bosně oženil a před pár dny prodloužil v Teplicích smlouvu do června 2013. „Nechce se mi někam odcházet, jsem tady spokojený,“ tvrdil autor šesti podzimních prvoligových gólů.

Reklama

Související témata: