Hlavní obsah

Budeme bojovat o titul i za Lukáše, řekl kapitán Sparty Matějovský

PRAHA

Tiše a někteří se slzami v očích prošli fotbalisté Sparty Praha po návratu ze soustředění ve Španělsku k připravenému autobusu. Do české reality je vrátil desetistupňový mráz, který jejich lehkým teplákovým soupravám rozhodně nesvědčil. „Zápasový program pokračuje beze změn, ale s Lukášem Přibylem se důstojně rozloučíme,“ řekl personální ředitel klubu Jakub Otava. Minutou ticha a černými páskami by měli památku druhého muže v klubové hierarchii uctít už v pondělí při generálce s Banskou Bystricou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Marek Matějovský po příletu Sparty ze soustředění ve Španělsku

Článek
Fotogalerie

„Volali mi to ze Sparty. Nechtěl jsem věřit, doufal jsem, že se z toho probudím... Dopoledne jsme si mailovali, telefonovali. Psal, že se na nás těší. Ani náznak, že by měl nějaký problém. Byli jsme jako sourozenci, byli jsme si za svědky na svatbě. Jezdili jsme spolu na dovolenou. Náš vztah byl jiný, než dvou kolegů v práci. Nejsme vůbec připravení na to, že se může něco takového stát mladému člověku. Lukáš byl výjimečný člověk. Teď musíme pomoci jeho rodině. Teď za nimi jedu. Co dál ve Spartě, budeme řešit později. Klub funguje,“ říkal Otava.

Slova hledal těžko i kapitán mužstva Marek Matějovský... „Měli jsme ve čtvrtek odpoledne volno. Někteří kluci byli v Jerezu na testech formule 1, další na golfu. Tam jsem se to dozvěděl i já. Nevěřili jsme... Hned jsme jeli na hotel. Co k tomu říct... Řekli jsme si, že budeme bojovat o titul i za Lukáše... Nedá se ani popsat, jaká je teď nálada v mužstvu."

Generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík se o tragédii dozvěděl telefonicky od své manželky. „Těžko ještě něco říkat... Na Spartu jsem přišel i kvůli Lukášovi. On by pro nás všechny měl být vzorem, jak se má pracovat, jednat, jak se mají řešit problémy. Byl velice pozitivní. Je to veliká ztráta. S hráči jsme si sedli ve čtvrtek večer, padlo jen pár slov. Hráči jsou vyspělí, musíme se s tím všichni srovnat a jít dál,“ řekl.

Reklama

Související témata: