Hlavní obsah

Plzeň - Dukla 1:1Za školácký gólmanův kiks zaplatila Plzeň remízou a ztracenými body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Horváth 1 : 0
52. Malý 1 : 1

PLZEŇ

Vysilující pohárová odveta ve čtvrtek na Schalke přece jen na Plzni zanechala stopy. Už sice s kapitánem Horváthem, ale se třemi korekturami v sestavě totiž v ligovém duelu jen remizovala s pražskou Duklou a odmítla tak možnost stáhnout výrazněji manko na vedoucí Spartu. A nic jí nebyl platný vedoucí gól z hodně laciné penalty, ba ani půlhodiny trvající početní převaha po vyloučení hostujícího Sklenáře. Za školácký kiks brankáře Čecha v úvodu druhé půle zaplatila remízou a ztracenými body.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Horváth se do sestavy Plzně vrátil a proti Dukle otevřel skóre.

Článek

Jen půlhodinu musela Plzeň čekat na gólové zúročení převahy, kterou měla od úvodního hvizdu. Vzhledem k předchozím příležitostem Bakoše zúročení zaslouženému, ale zároveň i dost lacinému, neboť Sklenářovo popotahování za Daridův dres ocenil sudí Kocourek penaltou, kterou Horváth rutinérsky proměnil.

Domácí celek, jemuž chyběl nejen zraněný Procházka, ale i Kolář s Rajtoralem, kteří zůstali po čtvrteční vysilující pohárové partii v Gelsenkirchenu pouze na lavičce, se tudíž zklidnil a zápas režíroval k obrazu svému.  A to přesto, že se Dukla po inkasované brance zmátořila a začala myslet na útočení daleko víc než v samém úvodu zápasu, kdy spoléhala jen na defenzívu a náznaky rychlých výpadů.

Větší odvaha se jí hned po přestávce vyplatila, i když pod vyrovnávací gól se musel podepsat domácí gólman Čech. Nejprve špatně vykopl balón, takže našel Malého, vzápětí doslova školácky pustil za svá záda jeho nepříliš tvrdou střelu z dobrých pětadvaceti metrů.

Plzeň se tak ocitla zase na úplném začátku, neboť musela minelu svého brankáře napravovat. Úlohu měla usnadněnou,neboť po hodině hry vyloučil sudí po druhé žluté hostujícího Sklenáře, takže od té chvíle se hrálo vlastně jen na jednu bránu. Šance Ďuriše, Pilaře, Limberského a spol.však zůstaly nevyužity, neboť oslabená Dukla bojovala jako o život a gólman Rada se překonával. Domácí se tak museli přes drtivou převahu smířit s remízou a bodovou ztrátou.

Vikt. Plzeň - Dukla Praha 1:1
Branky: 30. Horváth z pen. - 51. Malý. Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Marek. ŽK: Ševinský, Ďuriš - Podrazký, Malý, Sklenář, Švejdík, Gedeon. ČK: 63. Sklenář (Du.). Diváci: 6 441. Poločas 1:0.
Plzeň: Čech - Řezník (63. Rajtoral), Čišovský, Ševinský, Limberský - Darida, Horváth - Petržela (57. Kolář), Ďuriš, Pilař (85. Wagner) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (72.Božič), Gedeon, Hanousek - Malý (80. Marek), Sklenář, Pázler (67. Engelmann). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: