Hlavní obsah

Zklamaný kouč Klokanů: Penalty? Byly to od nás školácké fauly, takhle si nemůžeme počínat

Praha

Jeho tým vstoupil do jarní části nečekanou remízou na půdě silného Liberce, v sobotním duelu 16. kola fotbalové ligy se Slováckem ale cenný bod od Nisy porážkou 1:3 znegoval. „Zápas jsme nezvládli. Je ale třeba říct, že Slovácko vyhrálo zaslouženě. Potvrdilo, že se mu daří, že nahoře v tabulce není náhodně," uvedl kouč Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Luděk Klusáček byl po utkání hodně zklamaný

Článek

Čekal jste po Liberci takový výsledkový propad?

Od začátku nám dělala starost hra soupeře, který byl silný na míči. Dalo nám hodně práce balony získávat. A když už se nám to podařilo, lehce jsme o ně přišli. Aktivita byla na straně soupeře, který vyhrál naprosto zaslouženě.

Jak jste viděl dvě penalty pro soupeře, ze kterých Kliment vstřelil dva góly? Nejprve fauloval brankář Le Giang, poté záložník Ljovin.

Za mě byly obě odpískány správně. Fauly vyplynuly z přemotivovanosti hráčů. Patrik se rozhodl vyběhnout z brány, přestože hráč byl v rohu velkého vápna. Ljovin v prvním momentu zaspal, potom už neměl jít do skluzu. Oba zvolili hektické řešení. Šlo o školácké fauly, které by se stávat neměly.

Nestíhala především vaše pravá strana...

Věděli jsme, že levá strana Slovácka je ofenzívnější. Dělala nám opravdu velké problémy. Nicméně nechtěl jsem rozbít spolupráci Dostála s Vaníčkem. V defenzívě ale nefungovala. Pak jsme na to reagovali. Pro mě byl ale hráčem zápasu útočník Kliment. Uhrál snad všechny míče, byl u všech nebezpečných situací. Po zranění se dostává do velké formy.

Bylo složité zvedat tým o přestávce?

Tříbrankové manko se těžko otáčí. Ale řekli jsme si, že pokud se nám výsledek otočit nepodaří, tak se aspoň výkonem musíme omluvit fanouškům. Nebyli jsme daleko, abychom sahali po bodu. To bychom ale museli za stavu jedna tři proměnit penaltu. Šlo o obrovskou příležitost, jak se dostat zpátky do zápasu. Slovácko mohlo znervóznět, nás by to naopak nakoplo. Bohužel Tomáš Necid nedal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment ze Slovácka (čtvrtý zprava) oslavuje se spoluhráči gól na 3:0

Proč nekopal penaltu Puškáč?

Máme hráče určené na penaltu. Je na nich, jak se na hřišti domluví, já do toho zvenčí nevstupuju. Tomáš si věřil.

Proč jste o přestávce stáhl ze hry Pulkraba a nikoli Necida?

Matěj pořád trochu řeší zdravotní stránku. Za čtyři dny hrajeme znovu, potřebovali jsme na trávník dostat dalšího útočníka Puškáče.

Ve středu hostíte Opavu. Oklepe se tým z pádu se Slováckem?

Musíme zapracovat na tom, co nás teď sráželo. Což byly defenzívní fáze a také pasivita až ustrašenost. Jaro bude hrozně dlouhé, ale potřebujeme získat nějaké body, abychom se odtrhli od spodku tabulky a zklidnili se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články