Hlavní obsah

Po sedmi měsících v základu. Fotbal je z méně důležitých věcí ta nejdůležitější, tvrdí opavský záložník

Praha

Opava je sice v tabulce poslední, záložník Jan Schaffartzik měl však po bezbrankovém středečním duelu na půdě Bohemians 1905 důvod k radosti. Po více než sedmi měsících, kdy se dostával z těžkého zranění, se objevil v základní sestavě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Jan Schaffartzik z Opavy a Antonín Vaníček z Bohemians.

Článek

„Těšil jsem se neskutečně. Po sedm měsíců jsem jen kluky sledoval, jak se připravují na zápas, jak jsou nahecovaní. Měl jsem v sobě takovou zdravou závist. Zatnul jsem zuby, makal jsem. Taky, co jiného jde v takové situaci dělat. Strašně moc jsem se chtěl do ligy vrátit," uvedl Schaffartzik, který vzápětí pronesl citát, jež mu pomáhl k návratu.

„Fotbal je z méně důležitých věcí právě ta nejdůležitější. Tuhle větu, kterou vyřkl jeden moudrý muž, jsem chtěl vždycky říct. Užívám si toto období. Vím, jsme na chvostu tabulky. Já ale věřím, že nakonec mezi posledními třemi týmy nebudeme," dodal 33letý záložník, kterého na dlouhý čas vyřadily problémy s achilovkou.

Litoval, že z bitvy na těžkém terénu ve vršovickém Ďolíčku nevytěžili hosté víc než jeden bod. Oprávněně. Moravané byli nebezpečnější než Klokani, vytvořili si dvě velké příležitosti.

„Jde o bod z venku, je tedy plusový. Jenže v naší situaci je to už málo. Velká škoda, že jsme nedali nějakou šanci. Chyběla nám přesnost. Kvalitě zápasu celkově neprospělo nerovné hřiště. Bylo to spíš takové menší pole," prohlásil Schaffartzik.

Se spoluhráči oddechl, když sudí po konzultaci s videorozhodčím odvolal gól domácího Květa. Kvůli ofsajdovému postavení Puškáče, který bránil ve výhledu brankáři Fendrichovi. „Nejdřív se řešilo, jestli byl faul, potom ofsajd. Jestli jste slyšeli ránu, tak to byl můj kámen, který mně spadnul ze srdce," culil se Schaffartzik.

Reklama

Související témata: