Hlavní obsah

Slaměna přestoupil ze Zlína do Olomouce

Olomouc
Aktualizováno

Fotbalový záložník či útočník Patrik Slaměna se nedohodl na prodloužení smlouvy se Zlínem a přestoupil do Olomouce, s níž podepsal kontrakt do konce června 2025. Hanáky rovněž posílil na hostování do konce sezony z polské Lechie Gdaňsk slovenský reprezentační záložník Jaroslav Mihalík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň a Patrik Slaměna (vlevo) ze Zlína během utkání Fortuna ligy.

Článek

Dvacetiletý Slaměna si ve Zlíně připsal 13 ligových startů, v nichž neskóroval. Minulou sezonu hostoval v druholigovém Prostějově. "Nedohodli jsme se na prodloužení smlouvy. Hráč se rozhodl pro pokračování ve své kariéře mimo náš klub," řekl generální manažer Zlína Zdeněk Grygera na klubovém webu.

V Olomouci věří, že Slaměna projeví svůj talent. "Přivádíme mladého perspektivního hráče, který má zkušenosti z mládežnických reprezentací. Věříme, že se v našem týmu brzy adaptuje a ukáže svůj potenciál," prohlásil sportovní manažer Hanáků Ladislav Minář.

"Jsem rád, že příchod do Sigmy Olomouc vyšel už teď v zimě. Přicházím do většího klubu s výborným zázemím a tradicí, což mi dodává energii a motivaci do práce. Těším se na další část své kariéry a jsem rád, že se bude rozvíjet právě v Olomouci," uvedl Slaměna.

Osminásobný reprezentant Mihálik hrál v minulosti za Žilinu a pražskou Slavii, s nimiž získal po jednom mistrovském titulu. "Po odchodu Šimona Falty a zranění Jáchyma Šípa jsme cítili potřebu přivést krajního záložníka. Je to stále perspektivní hráč a slovenský reprezentant. V Olomouci bude zároveň bojovat o konečnou nominaci na Euro," konstatoval Minář.

Reklama

Související témata: