Hlavní obsah

Druhý Brazilec ve Slavii

Brazilský fotbalista Marco Tulio da Silva se stal první posilou pražské Slavie před jarní částí první ligy. Příchod dvaadvacetiletého hráče avizovalo vedení klubu již dříve. "Technicky velmi dobře vybavený hráč s výbornou střelou. Přirovnal bych ho k Robertu Carlosovi," poznamenal kouč Miroslav Beránek s tím, že Brazilec má místo v základní sestavě.

Foto: Archiv

Trenér Slavie Miroslav Beránek přirovnává novou posilu týmu k Roberto Carlosovi.

Článek

Červenobílý dres bude oblékat Tulio minimálně rok, na tom se dohodlo vedení Slavie s hráčovým manažerem. Levonohý fotbalista přichází na roční hostování, které se v případě oboustranného zájmu změní v přestup. Slavia tedy zvolila podobný postup jako v případě Adauta.

Tulio může hrát v záloze i v obraně. S fotbalem začínal v Cruzeiro Belo Horizonte, pak se vydal na dva roky do Japonska, kde jej vedl stejný trenér jako před lety současného vedoucího mužstva Slavie Pavla Řeháka, a naposledy působil v brazilském druholigovém týmu Paulista.

Marco Tulio je v současnosti stále ještě v Brazílii, odkud přiletí společně s Adautem po novém roce. Pátého ledna se bude hlásit na srazu mužstva a vyrazí s ním na zimní soustředění do Mariánských Lázní.

Reklama

Související témata: