Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 4:1Pardubický poločas hrůzy. Gólové hody měl Karafiát se Sadílkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Wiesner 1 : 0
13. Karafiát 2 : 0
25. Karafiát 3 : 0
45. Wiesner 4 : 0
50. Huf 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Nováček soutěže tvrdě narazil. Liberec v předehrávce 21. kola zničil Pardubice 4:1. Oplatil mu tak podzimní třígólový výprask. První dva góly v české lize vstřelil Sadílek, dvakrát se trefil i Karafiát. Severočeši o třech bodech rozhodli už v prvním poločase, kdy hosty rozložili čtyřmi zásahy. Ti v prvním poločase navíc neproměnili pokutový kop, po pauze dokázali jen snížit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Sadílek z Liberce při utkání s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

První poločas byl zcela v režii domácích. Vývoj první půle předurčil hned v úvodu liberecký Rabušic. Neuběhla ani půlminuta hry, když po šikovném uvolnění v pravém rohu malého vápna trefil přední tyč.

Poté však již Severočeši počítali góly. Tady je chronologie pardubické historicky nejhorší půle v první lize.

6. minuta: Prosek prodloužil dlouhý balon hlavou do vápna tak nešťastně, že se k němu dostal v šestnáctce Sadílek a po rychlé akci otevřel parádní střelou levačkou skóre, 1:0.

13. minuta: Mosquera rozehrál z pravé strany přímý volný kop, míč posadil přesně na hlavu Karafiátovi a jeho oblouček zaplul k tyči, 2:0.

25. minutě: rozparádění modrobílí předvedli opět na pravé straně nádhernou kombinaci. Sadílek poslal míč Rabušicovi, ten mu ho vrátil a reprezentant do 21 let nahrál před branku a Karafiát slavil v krátké době podruhé, 3:0. Trenér Novotný poté reagoval hned trojitým střídáním.

41. minuta: další ránu vstřebávali hosté před pauzou, tentokrát ne gólovou. Sudí Pechanec nařídil po konzultaci s VAR po souboji Chaluše s Petráněm pokutový kop. Ke značce se postavil Huf, ovšem Knobloch jeho nepovedenou střelou skvěle vyrazil. V lize čelil v této sezoně liberecký penaltový mág třem desítkám, ani jednou neinkasoval.

A ještě gól do šatny ve 45+2. minutě: Sadílek zakončil poločas snů, když mu parádně přiťukl míč patičkou Pešek a Sadílek neomylně zvýšil na 4:0.

Malou naději sice vykřesal Pardubicím pět minut po přestávce po pěkné kombinaci Huf, další zásah již hosté nepřidali. Naopak v 69. minutě mohl po přihrávce Faška přidat pátý zásah Nečas, v tutovce ovšem z malého vápna jen pohladil břevno. Gól střídajícího Rondiče neplatil pro ofsajd a další jeho šanci zlikvidoval Boháč. Liberec uhrál tři body a minimálně do zítřka se posunul na čtvrté místo o skóre před Jablonec.

21. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Pardubice 4:1 (4:0)
Branky: 6. a 45.+2 Sadílek, 13. a 25. Karafiát - 50. Huf. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Caletka - Adam (video). ŽK: Chaluš - Surzyn, Petráň, Huf. Bez diváků.
Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Jugas, Mikula - Karafiát (82. Cancola), Mara (68. Faško) - Pešek (82. Michal), Sadílek, Mosquera (56. Nečas) - Rabušic (56. Rondič). Trenér: Hoftych.
Pardubice: Boháč - Prosek (27. Čelůstka), Šejvl, Toml, Surzyn - Jeřábek (28. Petráň) - Tischler (46. Pfeifer), Solil, Hlavatý, Kostka (60. Cadu) - Černý (28. Huf). Trenér: Novotný

Reklama

Související témata: